Aktualni sat – 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće – Kristijan Antolović

 

 

Na 23. sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće koja je održana elektronskim putem vijećnik Kristijan Antolović uputio je dva pitanja gradonačelniku koja glase:

          

  1. Vidimo da se polako završavaju ulice u kojima se postavljala aglomeracija. Također se primjećuje da se ulice pripremaju za asfaltiranje pa me zanima kada će biti postavljen asfalt, a posebno u ulici Matije Gupca koja je najveća i najraskopanija?“

 

            Gradonačelnik Dražen Srpak je odgovorio: Asfaltiranje ulica u kojima je postavljena fekalna kanalizacija je krenula te gradonačelnik u tom smislu uputio dopis još prije 2 tjedna Međimurskim vodama i Tegri u kojem je kao krajnji rok za sanaciju svih ulica postavljen rok 08.12. U slučaju lošijih vremenskih prilika dopuštamo da se taj rok minimalno produži kako bismo zimske uvjete pričekali spremni. Što se tiče ulice Matije Gupca u njoj je gotovo s postavljanjem fekalnih cijevi, postavljena je nova plinska mreža u izvođenju je postavljanje nove vodovodne mreže, ovih dana krećemo s ugradnjom oborinske odvodnje, a nakon svega toga treba još svako kućanstvo spojiti na novu plinsku i vodovodnu mrežu i nakon toga se ulica može asfaltirati. Plan je da to bude krajem veljače ili početkom ožujka, a sve zavisi od vremenskih prilika i od toga kad se otvaraju asfaltne baze. Po cijeloj dužini ulice sagradit će se pješačka staza u drugoj fazi. Za prvu fazu (asfaltiranje ulice) grad je osigurao 3,5 milijuna kuna dok će za pješačku stazu trebati još minimalno milijun kuna. Rekonstrukcija cijele ulice košta više od 20 milijuna kuna te se preostali iznos osigurava iz EU fondova te javnih poduzeća Međimurskih voda i Međimurje plina. Kada se sve ovo završi ulica Matije Gupca koja je naslonjena na rijeku Muru i šetnicu bit će jedna od najljepših ulica u gradu. Također treba zahvaliti građanima te ulice na razumijevanju i strpljenju, jer će zasigurno podnijeti najteži teret u projektu aglomeracije.

 

  1. „Prije izvjesnog vremena odobreni je projekt INTERREG Energy tour, a s kojim je predviđeno završiti Spomen park naftaštva u Peklenici i opremiti Spomen dom rudarstva. U kojoj fazi je realizacija tih projekata?“

 

            Gradonačelnik Dražen Srpak je odgovorio: Grad Mursko Središće prati sve javne pozive te se javlja na sve natječaje koji su za nas pogodni i važni. Tako smo se javili i na dva javna poziva Interreg HR – HU te su nam ti projekti odobreni. Jedan je prijavljen u suradnji s Gradom Lenti (naziv) a iz njega se financiraju manifestacije, dok je projekt Energy Tour prijavljen s nekoliko općina u Mađarskoj, a iz njega se sa oko 300 tisuća eura financira uređenje Spomen park naftaštva u Peklenici te Spomen dom rudarstva. Na proljeće 2021.g. pokrenuti će se javna nabava te je plan da se ona završi do iza godišnjih odmora kada se kreće s realizacijom, a predviđeno je da kraj radova bude u početku 2022. godine. Time ćemo dobiti dva vrhunska turistička proizvoda.

(tekst: Grad Mursko Središće)