AKTUALNI SAT 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće -pitanja vijećnika Kristijana Antolovića i Dragutina Stojka

 

Na početku 11. sjednice Gradskog vijeća Grada Mursko Središće koja je održana u subotu, 04. ožujka 2023. godine predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak pozdravio je sve prisutne te otvorio aktualni sat gdje vijećnici mogu postavljati pitanja gradonačelniku. Gradonačelnik Dražen Srpak prije početka aktualnog sata, u ime svih vijećnika i zaposlenika, čestitao je gradskom vijećniku Kristijanu Antoloviću 50.-i rođendan.

Vijećnik Kristijan Antolović postavio je gradonačelniku dva pitanja vezana uz sport. Prvo pitanje glasilo je: „ Vidimo da se tribine na NK Rudaru polako završavaju i je li time taj projekt završen ili će trebati osigurati još novaca?“ Gradonačelnik Dražen Srpak odgovorio je da je do sad, prije ove faze, bilo uloženo oko 200 tisuća eura, ova faza je oko 400 tisuća eura i za završetak tribina će trebati uložiti još oko 200-300 tisuća eura. Naveo je kako će se taj novac, barem djelom, pokušati dobiti iz drugih izvora. Za trenutnu fazu odobreno je 850 tisuća kuna od Ministarstva sporta i turizma. Drugo pitanje vijećnika Kristijana Antolovića bilo je sljedeće: „Moje pitanje ide u smjeru rješavanja pitanja pomoćnog nogometnog terena, a znamo i za potrebu za atletskom stazom u Murskom Središću, jer postoji vrijedan atletski klub. U kojoj je fazi rješavanje tog projekta?“ Gradonačelnik je odgovorio da je sad otkupljeno gotovo svo zemljište osim jedne parcele, a to je ona o kojoj smo govorili da ćemo probati riješiti postupkom izvlaštenja međutim u međuvremenu se pronašla vlasnica Deban Anđela koja je rodom iz Murskog Središća, živjela je u Australiji i sad je pokojna, komuniciralo se s njezinom kćeri koja je voljna prodati parcelu i sad bi trebalo napraviti ostavinsku raspravu no to je malo duži proces obzirom što je ona u Australiji, isto tako, u gruntovnici je netko greškom upisao krivo prezime, pa je time još kompliciraniji postupak. Otkup svog zemljišta je preduvjet, obzirom što će projektna dokumentacija za izgradnju Sportskog parka uskoro biti gotova kao i građevinska dozvola, da bi se navedeni projekt mogao negdje prijaviti.

„Staza od Središća do Peklenice je izgrađena, a u najavi je i ona od Murskog Središća prema Hlapičini kako bi se biciklistima i pješacima olakšati prometovanje. Kada možemo očekivati realizaciju tog projekta?“ pitao je gradonačelnika vijećnik Dragutin Stojko. Gradonačelnik je odgovorio kako je navedeni projekt u planu Županijske uprave za ceste Međimurske županije i da smatra kako je najizglednije da će se to realizirati u 2024. godini. Staza je projektirana i ima građevinsku dozvolu, a Grad će istu sufinancirati. Naveo je kako mu je želja da bude ove godine, možda bi moglo biti iza godišnjih odmora, početkom jeseni, ako ne, onda u proljeće 2024. godine. Drugo pitanje koje je postavio vijećnik Dragutin Stojko bilo je vezano uz aglomeraciju u naselju Hlapičina – donji dio naselja gdje su podzemne vode jake te da se tamo na trenutke događa izljev vode te bi to trebalo nekako riješiti da se ne dogodi da asfalt propadne. Gradonačelnik je odgovorio kako su u kontaktu s nadzornim inženjerom, o tome se upozoravalo. Naime, problem Hlapičine je što je ona jako nisko i što je do same rijeke Mure. Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove iznio je kako su s navedenim problemom upoznati i pismeno upozoreni i Međimurske vode i Tegra i nadzorni inženjer i da je bilo već nekoliko sastanaka na tu temu te da će se pronaći rješenje bez obzira na kompleksnost problema kako bi se to do završetka aglomeracije riješilo.

(GMS)