AKTUALNI SAT 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće – pitanja predsjednika Gradskog vijeća Miljenka Cmrečaka i vijećnice Renate Kovačić

Predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak uputio je gradonačelniku sljedeće pitanje: „Svojevremeno je bilo govora da bi se centar Peklenice od mosta kod Društvenog doma pokušao spojiti sa Spomen parkom naftaštva te rijekom Murom. Je li se što oko toga počelo događati?“ Gradonačelnik je odgovorio kako je ta ideja iznesena već prošle godine, a ona se rodila kad se je fizički prošla trasa nove šetnice prema Podturnu, a koja je trenutno u zadnjoj fazi projektiranja, tada je bilo viđeno da je doista veliki potencijal uz potok Brodec u Peklenici te da je u tom cilju odradio dva sastanka s Hrvatskim vodama te je drugi sastanak bio prije nekoliko dana. Naveo je kako se opet izašlo na teren  gdje je dogovoreno da će Hrvatske vode napraviti servisni put uz potok Brodec i da će se tada spojiti Spomen park naftaštva s centrom naselja i s „pekleničkim grabama“ te će se dobiti još jedna takozvana šetnica te će to ujedno biti jedan jako dobar put i za djecu koja idu do škole ali i za sport i rekreaciju. Drugo pitanje predsjednika Gradskog vijeća  Miljenka Cmrečaka bilo je u vezi Nacionalnog plana oporavka i otpornosti – koji su projekti do sada realizirani i u kojima želimo sudjelovati? Gradonačelnik je odgovorio kako su to već djelomično odgovorena pitanja međutim, da se ponovi, prošli tjedan je prijavljeni Planinarski dom, malonogometno igralište s umjetnom travom, stijena za penjanje i boćalište. Dogradnja Dječjeg vrtića je već odobrena, prijava za dogradnju Osnovne škole će biti završena kroz mjesec dana i to prijavljuje Županija, priprema se projekt energetske obnove sportske dvorane.

Vijećnica Renata Kovačić postavila je gradonačelniku pitanje vezano uz ulicu Vladimira Nazora u Murskom Središću, točnije parkirališta kod Doma zdravlja u Murskom Središću. „Kad roditelji dovoze djecu u školu najčešće zbog razloga nepovoljnih vremenskih uvjeta parkiralište kod Doma zdravlja je napravljeno da se parkira lagano bočno. Javlja se problem da pojedini vozači ulaze s kontra strane unutra u parkiralište i događa se kolaps. Može li se znakovno urediti to parkiralište?“ I pitanje vezano uz istu ulicu, ona je prošla aglomeraciju međutim odvodnja je izuzetno loša, rade se lokve na pojedinim mjestima prilikom kiše i vozači onda nisu nešto obzirni prema djeci i pješacima koji idu po pješačkoj stazi te polijevaju. Gradonačelnik je odgovorio kako će za prvi dio pitanja zamoliti da s pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo ode na lice mjesta pa da se pronađe rješenje pa će se vidjeti što je moguće napraviti prema prometnim pravilima. A vezano uz drugo pitanje, ponegdje su po tim novim cestama desilo da je došlo do ulegnuća, ako je to nešto izrazito onda će se popraviti.

(GSM)