Aktualni gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak, najavio je da će još jednom tražiti povjerenje građana

U dva mandata kao zamjenik i u dva mandata kao gradonačelnik pokrenuo sam ozbiljne promjene u najsjevernijem gradu, a Mursko Središće je od mjesta posebne državne skrbi postalo primjer drugima po razvoju i izvlačenju sredstava iz fondova Europske unije.

Brojni su projekti aplicirani na nacionalne i europske fondove, brojni su pokrenuti i ostvareni, a približna vrijednost onih koji su provedeni ili su u provedbi je oko 175 milijuna kuna. Rezultat je to prije svega predanog rada i dobrog planiranja, što je Mursko Središće gurnulo u sam vrh nekoliko lista koje donose gradove s najvećim osiguranim sredstvima po glavi stanovnika. Te se liste rade na temelju izvještaja Ministarstva financija i u njima nema prostora za manipulacije.

Grad je u datom razdoblju napredovao od III. skupine razvijenosti gradova u V.  skupinu razvijenosti. Od grada koji je novinske stupce punio podjelama i svađama postao je grad sloge i napretka. Od grada s neriješenim zbrinjavanjem otpada oko kojeg je smeće gorjelo na dnevnoj bazi postao je grad koji je sinonim čistoće, dobrog zbrinjavanja otpada i vlasnik komunalnog poduzeća koje kroz velike EU projekte unaprjeđuje ekološki standard čitavog mjesta. Od grada poplava postao je  grad koji na obalama rijeke gradi svoj turistički razvoj. Od grada bez mjesta za kulturne manifestacije postao je grad s dobro opremljenim centrom za kulturu i adaptiranim i uređenim društvenim domovima po svim naseljima. Ukratko, od grada slučaja postao je grad primjer, ne samo u Međimurju, već i na razini Republike Hrvatske.

Veliki infrastrukturni projekti i trenutno se provode u Murskom Središću, riječ je o aglomeraciji i postavljanju širokopojasnog interneta. Te i ostale projekte koje sam sa suradnicima započeo želim i završiti, a nakon toga proračun i program usmjeriti u još veće poboljšanje uvjeta života naših građana. Grad Mursko Središće stalno povećava sredstva za sportske kolektive, udruge, kulturu, povećava sufinanciranje dječjeg vrtića, te udžbenika i prijevoza osnovnoškolaca, osigurava osnovnoškolcima besplatni obrok i bilježnice, stipendira i nagrađuje svoje srednjoškolce i studente, promovira poduzetnike, subvencionira kamatu malim poduzetnicima, brine o ranjivim skupinama i umirovljenicima, osigurava im pomoć u kući i darove za Uskrs i Božić.

Sve navedeno u narednom će periodu još rasti u korist građana, a dodatno će se obogaćivati i prostori za sport i rekreaciju, prostori za kulturna druženja, centri za posjetitelje koji interpretiraju baštinu Murskog Središća, zdravstveni i ekološki standard, poduzetnička klima i sve ono što će prevagnuti u odluci da svatko upravo Mursko Središće odabere kao mjesto u kojem želi živjeti.

Infrastruktura svakog mjesta je važna i osnovni je preduvjet razvoja i u infrastrukturu se uložilo mnogo, no ništa od toga nema smisla ako nema ljudi. Građani su tijelo i duša svakog grada i sretni i zadovoljni građani jamstvo su rasta. Ja sam gradonačelnik svih građana, bez obzira na političku orijentaciju, vjeroispovijest, nacionalnost ili rasu. Tražim Vaše povjerenje i želim nastaviti gdje sam stao. Djelima sam dokazao da znam i mogu i neka djela govore umjesto riječi.

 

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak