Ako napravite snjegovića bijele boje onda ste rasist, ako ne napravite dva snjegovića onda ste homofob, ako…

Čitam na fejsu dobru analizu rezultata liberalne demokracije: “Noćas je pao snijeg. U 8.00 sam izašao pred kuću i napravio snjegovića da razveselim djecu kad se probude. U 8.10 susjeda (ne propustivši istaknuti da je feministica) me ljutito upitala zašto nisam napravio snjegovićku? U 8.15 sam napravio i snjegovićku. U 8.17 mi je susjeda feministica prigovorila zbog bujnog snjegovićkinog poprsja jer da to potiče isticanje žena kao seksualnih objekata.

U 8.20 dok sam se trudio smanjiti snjegovićki grudi, s prozora preko puta ulice, dvojica (u istospolnom braku) su mi bijesno predbacivala homofobiju jer nisam napravio dva muška snjegovića. U 8.22 njihova buka probudila je transseksualnog susjeda/susjedu, osobu koja mi je potom dobacila da sam morao napraviti snježne osobe s izmjenjivim dijelovima koji definiraju spol. U 8.24 se veganska obitelj u prolazu zgrozila zbog noseva mojih snjegovića jer je mrkva povrće, dakle hrana, dakle ne smije biti degradirana u dekoraciju za snježne figure.

U 8.27 netko me s leđa pogodio grudom snijega uz poklik da sam rasist jer sam snjegoviće napravio bijelima. U 8.35 ponovno je javila susjeda feministica oštro zahtijevajući da sklonim metlu sa snjegovićke jer metla pridonosi opresiji svih žena kroz stereotipni prikaz njihove uloge kućanice. U 8.43 stigla je i policija jer je netko prijavio moje spolno uznemiravanje građana snjegovićima…..”, itd. itd. Na kraju, autor ove zanimljive pričice kaže: “Da ona samo pokazuje u što smo se svi pretvorili, a sve to zbog lanjskih snjegova”.

(iz kolumne Zvonimira Hodaka)