Ako HDZ drži čvrsto sve poluge vlasti kako to da su od Sanadera do Horvata u Remetincu završili uglavnom samo članovi HDZ-a?

Državno odvjetništvo je počelo rezati krake HDZ-ove koruptivne hobotnice. Andrej Plenković spominje “indikativan” tajming DORH-a. Jel’ u pravu, procijenite sami! Sjetite se Ive SanaderaNadana Vidoševića, Josipe Rimac, ministrice Gabrijele ŽalacTomislava TolušićaLovre Kušćevića

Međutim, tko se još uopće sjeća Slavka Linića i prodaje “Dubrovačkih hotela” Štroku za pet milijuna maraka, a procijenjenih na 38 milijuna maraka? Tadašnji državni odvjetnik nije to smatrao potrebnim istražiti i početi progon. Jednako tako nikada nije istraženo ni djelovanje Anke Taritaš Mrak i njenog “troškovnika” za obnovu Gunje, kao ni Ivana Vrdoljaka i njegove firme za brojila na radijatorima, a ni predstečajnih “nagodbi” u kojima su milijarde “oproštene našima”.

Prema tome, ja sam za efikasne istrage svih potencijalno korumpiranih političara, ali naglasak je na svih, ne samo nekih ili iz određenih stranaka. Za naše ljevičare kovanica kune ili eura ima dva lica, ali samo jedno je zatamnjeno, ono drugo uvijek svijetli. Stoga, i nakon najnovijih uhićenja, naša lijeva medijska falanga može biti sretna i opuštena. “Njihove” se ne dira.

Kaže naš Premijer na izvanrednoj konferenciji za novinare kako je “termin indikativan”. Možda nije. Kraj tjedna je omiljeno vrijeme policije i DORH-a. Međutim, indikativno je nešto drugo. Ako HDZ drži čvrsto preko Plenkija sve poluge vlasti i sklon je korupciji koju mete pod tepih, kako to da su od Sanadera do Darka Horvata u Remetincu završili uglavnom samo članovi HDZ-a? Zar je doista u osam godina vladanja SDP-a vladala samo pravda, poštenje, profesionalnost, nije bilo krađa, namještenih natječaja, dijeljenja novca “po babi i stričevima” itd.? Malo morgen! Ali nitko od njih nije nikada završio u zatvoru. Nije li kvaka u tome što su gotovo bez izuzetka ljevičarski mediji ukazivali i mjesecima tutnjali samo o HDZ-ovskim “nepodobštinama”, a one njihovih političkih istomišljenika i miljenika, kad su i otkrili, vrlo brzo su nestajali s naslovnica i padali u zaborav?

Takvu lijevo naklonjenu politiku godinama podupire i aktualno vodstvo HDZ-a. Ono ne samo da to sve tolerira nego i koalira te obilno financijski hrani Pupovčev SDS i Novosti, tolerira četničke spomenike diljem istočne Hrvatske dok zabranjuje pozdrav ZDS (s kojim su ginuli naši branitelji), dopušta gašenje “Hrvatskog slova”, troši milijune kuna za rad protuhrvatskih ljevičarskih nevladinih udruga itd. Međutim, koliko god podilazili lijevim snagama, nikada one neće do kraja prihvatiti HDZ jer znaju da za njega glasuje ogroman broj građana koji nisu ni umjereno ni neumjereno lijevo već su rodoljubi koji znaju kako na našoj ljevici još uvijek ima previše jugo-nostalgičara, komunjara i orijunaša koji mrze sve hrvatsko.

To ne znači da velika većina svih naših građana, bez obzira na stranačku pripadnost, želi tolerirati korupciju, nepotizam i kriminal općenito u društvu, a napose u HDZ-u. Stranka koja je stvorila Hrvatsku i koja je do sada bila najdulje na vlasti, kad već nije imuna na takve devijacije, mora sama prednjačiti u njihovu eliminiranju kako u svojim redovima tako i u društvu. Međutim, da bi to bilo uspješno provedeno, pravosudna tijela moraju postupati prema svima jednako i u svim situacijama. Zato, neka saga s Horvatom ide dalje da se vidi što je tu na stvari, ali neka DORH “češlja” sve bez obzira na političku opciju. Neki dan je moja klijentica Karolina Vidović Krišto otkrila “toplu vodu”. “Glavni problem ove države je pravosuđe, a glavni problem pravosuđa je DORH!”.  Kažu neki da u pravo-suđu treba oprati suđe.

Zvonimir Hodak

(izvor: https://direktno.hr/k, foto: ilustracija)