Agonija političkog progona u Međimurskoj županiji se nastavlja

Ako stanete na žulj političaru u Međimurskoj županiji koji vas prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Međimurskoj županiji zbog “kaznenog djela”, tada taj političar skupi sve svoje snage u javnim tijelima i možete dobiti uvjetnu kaznu zatvora i to samo zato što ste, recimo, tražili novi posao u svojoj struci! Vaša agonija po sudovima, dok dokažete svoju pravicu, može trajati pola života.

Svjedočili smo mnogim drakonskim presudama na Općinskom sudu u Čakovcu, pa je tako i ova presuda od 20.10.2020.godine kojom sud po sutkinji Željki Kovačić osuđuje Antoniju Kenđel, službenicu Općine Sveta Marija; da je svjesno prilikom traženja novog posla u svojoj struci upotrijebila krivotvorenu “potvrdu o radnom iskustvu” s kaznom zatvora u trajanju 10 mjeseci, uvjetno na jednu godinu. Kazneno djelo koje joj stavljaju na teret nema nikakvih posljedica, te prema čl. 33. Kaznenog zakona nema obilježja kaznenog djela, ali političke ambicije i želje bivšeg načelnika Deana Hunjadija koji je podnio ovu kaznenu prijavu, su jače, a iste su blagoslovili državno odvjetništvo i Općinski sud u Čakovcu.

U navodno krivotvorenoj Potvrdi o radnom iskustvu sporan je samo naziv radnog mjesta, te se cijeli ovaj proces vrti oko naziva radnog mjesta. Pročelnik, referent iliti tajnik. Primjerice kao da se spori naziv prodavač ili trgovac, odnosno odvjetnik ili advokat. Antonija Kenđel je u postupku dokazala da se radi o manipulaciji nazivima radnih mjesta te da su radna mjesta pročelnika, višeg referenta i tajnika identična prema Pravilnicima koje je donosio sam bivši načelnik Dean Hunjadi.

Upravo za tu navodno krivotvorenu “Potvrdu o radnom iskustvu” Antonija Kenđel je već dva puta oslobođena na Višem sudu u Zagrebu, tako da je ovo treći postupak po ovom predmetu pred sudom u Međimurskoj županiji. Sizifovska parnica nastavlja svoj tijek. Koliko je bizaran slučaj pokazuje činjenica da joj odvjetništvo stavlja na teret da je “upotrijebila neistinitu službenu potvrdu u službi”, što bi značilo da je Antonija Kenđel spornom Potvrdom o radnom iskustvu tražila drugi posao kao službenica Općine Sveta Marija, a ne kao Antonija Kenđel! Odvjetništvo joj stavlja na teret da je Potvrda o radnom iskustvu sporna jer nije bila “pročelnik”, a u Potvrdi se navodi da je bila “pročelnik, vršitelj dužnosti” što znači privremeni obnašatelj dužnosti pročelnika.

Odvjetništvo joj stavlja na teret nešto što niti nije navedeno u navodno krivotvorenoj Potvrdi, a sud to prihvaća! U sudskom postupku državno odvjetništvo nije niti navelo po kojem članku kojeg zakona Antonija Kenđel nije imala uvjete za “pročelnika vršitelja dužnosti”, a Dean Hunjadi je na to pitanje odgovorio sa “ne znam”. Antonija Kenđel je u postupku dokazala da je radila poslove pročelnika Općine Sveta Marija. Dean Hunjadi je kao svjedok i to čak dva puta, sam indirektno potvrdio da je Antonija Kenđel radila poslove pročelnika, a isto je kao svjedokinja potvrdila i sadašnja načelnica.

U postupku je dokazano da Antonija Kenđel nije posjedovala štambilj Općine Sveta Marija kojim je ovjerena navodno krivotvorena Potvrda, već su u vrijeme izdavanja sporne Potvrde štambilj posjedovali bivši načelnik Dean Hunjadi ili računovotkinja Općine Sveta Marija. Državno odvjetništvo u Čakovcu ima SAMO JEDAN JEDINI dokaz: izjavu bivšeg načelnika Deana Hunjadija, da on navodno spornu Potvrdu nije izdao niti potpisao, a očito je sudu to dovoljan dokaz da osudi Antoniju Kenđel.

Sada se čeka Rješenje suda kako bi se uložila žalba, te sudbina Antonije Kenđel ovisi o volji drugostupanjskog tijela da dublje sagleda predmet, te da je oslobodi optužbe jer je ona u ovom postupku svoju nevinost dokazala.

Sreća je da Državno odvjetništvo u Čakovcu nema drugih ozbiljnijih kriminalnih slučajeva kojima bi se bavilo, već nastavlja s ovakvim predmetima. Dobro je da nema većeg kriminala ili možda drugi slučajevi stoje dok se građane tjera ovakvim parnicama! Šta li radi nezavisno vijeće za ljudska prava Međimurske županije.

Udruga Ovršni ustanak Međimurje