Aglomeracija- priopćenje Općine Selnica

Poštovani mještani Selnice,

Vezano uz radove na Aglomeraciji Mursko Središće, a koji se odnose na područje Selnice, želim pojasniti neke činjenice i ponovno podsjetiti na već izrečeno više puta.

Aglomeracija MS je projekt sufinanciran većinom iz sredstava Europske unije i Hrvatskih voda, a jedan mali dio, odnosno 5 % iz proračuna lokalne samouprave. Tih 5 % je za lokalnu samoupravu ogroman trošak, a za samu Aglomeraciju sitan.

Nositelj cijelog projekta su Međimurske vode, a izvođač je Tegra d.o.o. Čakovec. Općina Selnica je samo jedan manji partner u cijelom procesu.

Ugovori za radove su potpisani 2019. godine i enormni porast cijena u dvije godine učinio je svoje. Ipak i unatoč problemima s radnom snagom i s cijenama, projekt nije stao i bit će odrađen.

Moram napomenuti kako su mnogi veliki projekti otpali zbog novonastale situacije, a ovaj naš se ipak provodi i bit će i završen.

Što se same Selnice tiče, realno, očekujem kraj radova krajem godine.

Uz Aglomeraciju Mursko Središće, na području radova  iste, predstoje i sljedeći zahvati:

  • projekt usporenja prometa od strane Murskog Središća (Ulica Zrinskih)
  • pješačka staza između Poljske ulice i ulice Črna mlaka
  • pješačka staza u Čakovečkoj ulici (od trafostanice do pekare)
  • usporenje prometa podignutim plohama ispred OŠ Selnica
  • izgradnja, tj. nastavak gradnje pješačke staze u Ulici Zrinskih do Crkve (Stepinčeva ulica)
  • izgradnja novog raskrižja uz ŽC2005 i ŽC2006 (Selnica-Sv. Martin-Mursko Središće-Prekopa).

Sve navedeno se namjerava realizirati, u čemu veliku podršku imamo Županijske uprave za ceste MŽ, Međimurskih voda i na kraju krajeva i Tegre d.o.o. Čakovec,  kao izvođača s kojom uspješno surađujemo.

U svim tim projektima i radovima i sama Općina treba izdvojiti ogromna financijska  sredstva, a napominjem da nam je Proračun ostao isti, bez obzira na sva povećanja cijena zadnje dvije godine.

Najviše poziva, u kojima izražavate nezadovoljstvo, primamo mi, u uredu Općine, iako sam već naveo da nismo prava adresa. No ipak, izlazimo u susret i prosljeđujemo ih dalje i pokušavamo vam odgovoriti.

Ipak, molim vas, ne vrijeđajte zaposlenike, a nemojte nam psovati članove obitelji, a posebno nemojte spominjati pokojne roditelje jer i tome ćemo morati stati na kraj.

Na kraju, proći će sve i kroz godinu dana zaboravit ćete što i kako je bilo.

Pozdrav svima!

Ervin Vičević, načelnik