250.000 KUNA ZA MJESTO NA LISTI – PERO ĆORIĆ TUŽIO KLEVETNIKA

Pero Ćorić na sudu, klevetniku  Anti Joziću poziv za ožujak  ili privođenje!

 

 

Glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić podnio je privatnu tužbu protiv Ante Jozića, radi kaznenog djela iz članka 149. stavak 2. Kaznenog zakona (kazneno djelo protiv časti i ugleda – klevetom). Prvo ročište održano je dana 23.02.2017. s početkom u 09,00 sati, pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu, Ilica 207, sutkinja Tamara Pleše.

 

Dana 12.10.2016. na Internetskom portalu Maxportal.hr u rubrici Vijesti, objavljen je tendenciozan i neistinit članak pod naslovom: „ANTE JOZIĆ: Pero Ćorić je tražio 250. 000 kuna za mjesto na listi. Sve ću potvrditi DORH-u!”, a u kojem članku je citiran nepostojeći fonogram telefonskog razgovora vođenog između Pere Ćorića i Ante Jozića. Zbog čestog i učestalog iznošenja neistina i laži na sličan ili isti način putem internet portala ili društvenih mreža Pero Ćorić odlučio je isto zaustaviti te zatražiti pravnu zadovoljštinu kod zato ovlaštenih pravosudnih tijela i dokazati istinu. Na zakazanom ročištu pojavio se u pratnji svog ovlaštenog odvjetnika Davora Kurilića, a prema očekivanjima krivotvoritelj i klevetnik Ante Jozić nije se pojavio. Sudski poziv uredno mu je uručen, a sutkinja je novo ročište sazvala za 23.03.2017. kod istog suda s napomenom da će Ante Jozić u slučaju neodazivanja biti priveden.

 

Tijekom postupka, glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić želi dokazati kako su navedene tvrdnje okrivljenika neistinite. Navedeni razgovor nije se nikada dogodio te će zatražiti izlistanje svih telefonskih poziva. Zbog nanesene štete temeljem javnog i evidentnog, osobnog vrijeđanja i omalovažavanja, odnosno povrede prava osobnosti, te dostojanstva, časti i ugleda, kao javne i politički aktivne osobe traži i adekvatnu financijsku naknadu koju će donirati u humanitarne svrhe.

S dužnim poštovanjem,

Predsjednica Odbora za medije
Natalija Bilić

(foto HSP AS)