15.000,00 eura za uređenje dječjeg igrališta u naselju Sitnice

Obrazovanje čini osnovnu pretpostavku u društvenom, kulturnom i ekonomskom smislu te doprinos pojedinca cjelokupnoj zajednici ovisi o obrazovanju. Grad Mursko Središće već dugi niz godina aktivno provodi integraciju djece romske nacionalnosti u odgojno obrazovni sustav. Tako je prije desetak godina Grad Mursko Središće putem europskog programa „Roma education found“ za djecu iz naselja Sitnice osigurao autobusni prijevoz u predškolsku ustanovu. U sklopu navedenog u romskom naselju Sitnice održane su edukativne radionice koje su provodili stručnjaci. Također, naselje Sitnice infrastrukturno je uređeno te se također sadi cvijeće, uređuju zelene površine i ceste.

Grad Mursko Središće u lipnju ove godine prijavio je projekt uređenja postojećeg dječjeg i malonogometnog igrališta dodatnim dječjim igralima i ograđivanjem cijelog igrališta na Program za unaprjeđenje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima romske nacionalne manjine raspisan od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Danas je gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak zajedno s predsjednikom Mjesnog odbora Sitnice Miloradom Mihanovićom prisustvovao svečanom uručivanju Ugovora o dodjeli novčanih sredstava gdje je Gradu Mursko Središće dodjeljeno 15.000,00 eura za Uređenje dječjeg igrališta. Novčana sredstva za unaprjeđenje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima romske nacionalne manjine iz Međimurske županije još dodijeljena i Gradu Čakovcu, Općini Nedelišće, Općini Orehovica, Podturen i Pribislavec.

Grad Mursko Središće će tako u naselju Sitnice izgraditi ogradu oko cijelog dječjeg i malonogometnog igrališta, ugraditi vrata i osam dječjih igrala: dječja kućica, dvije njihalice na jednoj opruzi, ploča za crtanje, klackalica na dvije opruge, mali toranj pčelica, dječji most i ljuljačka s dvije gumene sjedalice.

(tekst: GMS)