Župan Posavec zahvalio umirovljenim djelatnicima obrazovnih institucija na doprinosu: „Ostavili ste veliki trag koji nećemo zaboraviti“

Kako bi im zahvalio na predanom radu i doprinosu u odgojno-obrazovnom sustavu Međimurja, župan Međimurske županije Matija Posavec održao je svečanost za umirovljene djelatnike obrazovnih institucija koja je održana u dvorani Ekonomske i trgovačke škole Čakovec.

Raditi s djecom, učenicima nije samo posao, već i poziv. Potrebno je biti prije svega čovjek, metodičar, biti više od profesionalca. Tijekom vaših godina rada motivirali ste ih, bili im podrška, osposobili ih za život, a rezultati vašeg rada vidljivi su u brojnim uspjesima koje naši učenici postižu u obrazovanju jer se Međimurje može pohvaliti mnogim prvacima, olimpijcima i inovatorima. Na svemu tome vam veliko, toplo i iskreno hvala.“, poručio je župan Posavec koji je zajedno sa pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje Međimurske županije Blaženkom Novak skromnim poklonom zahvalio svakom od umirovljenih djelatnika.

Posljednji prijem za umirovljene djelatnike obrazovnih institucija održan je prije dvije godine, stoga je ovogodišnja svečanost okupila umirovljene u 2020. i u 2021. godini, njih osamdeset i četvero. Svečanosti su nazočili i ravnatelji srednjih škola s područja Međimurja, a u ime svih umirovljenih djelatnika obratila se Ljubica Vrbančić. Za domjenak su se pobrinuli učenici i djelatnici Srednje škole Prelog.

Ostavili ste veliki trag koji nećemo zaboraviti, već ćemo ga nastojati slijediti ulažući u obrazovanje, u obnovu škola i dvorana, otvaranjem centara kompetentnosti i izvrsnosti. Hrabrim korakom koračamo dalje kako bismo našim mladima stvorili što bolju budućnost, a u tome nam treba i vaša pomoć, savjet i dobronamjerna kritika.“, zaključio je župan Posavec koji je pozvao okupljene da i dalje budu aktivni dio našeg društva i svojim iskustvom pomažu da se Međimurje i dalje ponosno penje na ljestvici obrazovanja.

Služba za poslove župana