Župa sv. Petra i Pavla u Mačkovcu slavi svoj dan misnim slavljem i blagoslovom kipova

Župljanke i župljani u Mačkovcu 27., 28. i 29. lipnja pripremili su župno proštenje – Petrovo i Pavlovo. Tim povodom organizirano je trodnevno slavlje uz sv. misu koju je u ponedjeljak predvodio mladomisnik vlč. Marko Pintarić te misno slavlje u utorak koje je predvodio generalni vikar mons. Antun Perčić, uz blagoslov kipova sv. Petra i Pavla na tamošnjem istoimenom trgu.

Na samu svetkovinu sv. Petra i Pavla 29. lipnja za sve vjernike priredili su jutarnju i večernju misu, uz proštenjsko misno slavlje u zajedništvu sa svećenicima Čakovečkog dekanata. Misu je predvodio vlč. dr. Hrvoje Damiš, župnik u Trnovcu kraj Varaždina i studentski kapelan, inače rodom upravo iz Mačkovca. Kako je pritom rekao u propovijedi, Mačkovec slavi svetkovinu apostolskih prvaka čije djelovanje vodi do temelja kršćanske vjere, a posebno važnom istaknuo je ljudskost apostola s kojom se svi možemo poistovjetiti. Kipove sv. Petra i Pavla koji su postavljeni i blagoslovljeni u Mačkovcu, nazvao je putokazom i stalnim podsjetnikom na temelje na kojima su župljani izrasli i u koje se treba ugledati.

Vjernicima se obratio i mačkovečki župnik Anđelko Košćak te posebno pozdravio gradonačelnicu Grada Čakovca Ljerku Cividini koja je župljankama i župljanima te svim mještanima čestitala Petrovo i Pavlovo. Župnik joj je pritom u zahvalu na podršci Mačkovcu, župi i mještanima, uručio zahvalnicu. Posebno je zahvalio na činjenici da su kipovi postavljeni na zemljištu u vlasništvu Grada Čakovca te pohvalio gradsku ekipu na efikasnosti, uz dobru suradnju s Mjesnim odborom Mačkovec kojem je na čelu predsjednik Krunoslav Vidačić, a koji je također bio na središnjoj sv. misi.

Spomenimo kako je ujedno u okviru obilježavanja tijekom vikenda odigran malonogometni turnir „Ti si Petar – stijena“ na igralištu kod župne kuće na kojem su sudjelovali mnogobrojni mladi, krizmanici i vjernici, uz to što su mnogobrojni mještani svojim proizvodima, ručnim radovima i slično, sudjelovali u cjelokupnoj trodnevnoj organizaciji.

Grad Čakovec