Zoom predstavljanje slikovnice Mala mica dizajnerica, autorice Marije Gradečak

Mala Mica, dizajnerica, je mačka koja na vrlo slikoviti način prenosi priču o dizajnu interijera. Suptilno navodi i na brigu o životnim navikama, uživanju u trenucima u prirodi, odgovornom ponašanju te realizaciji dogovora. Postepeno i s dozom humora pojašnjava procese dizajniranja interijera, a sugestivnim ilustracijama otvara svoj svijet ideja. Ilustracije su bazirane na uzorcima te međusobnom spajanju boja i oblika u prostorno nadrealnu priču.

Radionice se odvijaju prema planu upoznavanja s dizajnom, iskustvima i doživljajem prostora te čitanjem priče Mala Mica, dizajnerica. Polaznici radionice postaju dizajneri koji pomoću kreativnog pribora za crtanje, osmišljavaju uzorke/dezene te ih primjenjuju u različitim kontekstima oblika i površina

Marija Gradečak je završila studij primijenjene umjetnosti u Ljubljani. Razvila se u profesionalnu dizajnericu, čija su područja djelovanja – tekstil, produkt-dizajn, ilustriranje i dizajn interijera (unutarnjeg prostora). Izlagala je na skupnim izložbama, dizajnerskim manifestacijama te sajmovima u Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj, Poljskoj, Italiji i Sjedinjenim Američkim državama. Dobitnica je druge nagrade Lorenzo il Magnifico u kategoriji tekstilne umjetnosti na Bijenalu suvremene umjetnosti u Firenci 2017. te zlatne plakete Mobil optimum 2016, za inovativan razvoj i kvalitetu proizvoda “Lap” na Ambienti u Zagrebu. Objavila je dvije skupne zbirke poezije, a u 2020. i autorski prvijenac, slikovnicu za djecu Mala Mica, dizajnerica. Nakon dugogodišnjeg iskustva kao in-house dizajnerica u tekstilnoj industriji, svoju samostalnu karijeru razvija u proizvodima i dizajnerskim edukacijama za djecu te dizajnu interijera. Kaže da je dio njene osobnosti i sportski avanturistički duh koji ju vodi na duga planinarenja i letenja paraglajderom.

Slikovnica Mala Mica, dizajnerica predstavit će se u Zoom terminima
17.5 u 10,00 sati
20.5 u 10,30 sati
28.5 u 15,30 sati

Dječji odjel Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec