Zbor DVD-a Opatija pjevao misu u M. Središću i očarao svojim nastupom

U nedjelju 03. 06. 2018. na nedjeljnoj misi u 11 sati u  crkvi Svetog Ladislava i Marije Kraljice u Murskom Središću pjevao je zbor DVD-a iz Opatije. Nakon mise u prepunoj crkvi pjevači iz Opatije počastili su nas s još nekoliko pjesama te oduševili prisutno pučanstvo.

Prijateljstvo dvaju zborova započelo je prošle godine, kad je naš crkveni zbor pjevao misu i imao kratki koncert u župi sv. Ane u Voloskom kraj Opatije, a na inicijativu dviju pjevačica gospođe Marije iz Opatije i gospođe Blanke iz našeg zbora.

Svoje su prijateljstvo prenijele i na oba zbora. Prošle je subote naš zbor sudjelovao na Zborskim danima u Opatiji i time još više učvrstio ovo divno prijateljstvo. Nakon mise i koncerta pjevačima se obratila Danijela Sabo voditeljica crkvenog zbora, uručila im prigodne poklone, a obratio se i župnik Tomislav Antekolović i gradonačelnik Dražen Srpak.

U ugodnom raspoloženju tijekom ručka u restoranu Mura pjevači su se uz bogato predstavljanje Ines Tarandek, turističke voditeljice našeg grada upoznali s znamenitostima našeg grada.

U kasnim poslijepodnevnim satima, nakon kratkog odmora na šetnici uz Muru drage smo goste i prijatelje počastili programom u Centru za kulturu gdje su nastupili Gradski puhački orkestar i folklorna skupina iz Mađarske. U ime grada gradonačelnik Dražen Srpak je uručio poklone i jednim drugim gostima.

Nakon okrijepe, u dvorani župnog dvora,  i pregršt pjesama za dušu u društvu naših pjevača crkvenog zbora, prijatelji krenuli su put Opatije. Na taj način završio je jedan prekrasan dan druženja dvaju zborova i tako nadamo se postavio temelje za jedno dugoročno druženje u budućnosti.

Velika zahvala  ide gospodinu gradonačelniku Draženu Srpaku i župniku Tomislavu Antekoloviću zbog pomoći oko toga  kako bi se ostvario ovaj predivni susret dvaju zborova.

Hvala i na doniranim poklonima obiteljima: Medvar i Vinko, Novak Stjepan.

Druženje i program zboraša možete vidjeti u fotogaleriji u ispod teksta.

(tekst Danijela Sabo, foto: Tin Tomanić i Anđelko Jurak)