Završna konferencija projekta Cross-Cultural Tool-Kit

Dana 31.08.2022. godine, koji je ujedno i zadnji dan provedbe projekta održana je završna konferencija u Centru za kulturu „Rudar“ Mursko Središće.

Nositelj projekta CCTK je Grad Lenti, a partner na projekti je Grad Mursko Središće. Ukupna vrijednost projekta iznosi 199 240,00 EUR od čega je udio Europske unije 85 % ili 169.354,00 EUR. Grad Mursko Središće u projektu sudjeluje s 93.230,00 EUR.

Završnoj konferenciji prisustvovali su djelatnici Grada Mursko Središće i Grada Lenti, a u svojim govorima gradonačelnici gradova, Dražen Srpak i László Horváth istaknuli su kako je ostvarena svrha projekta, povezani su gradovi na razini gradonačelnika, djelatnika, udruga i pojedinaca te će se suradnja u budućnosti nastaviti i ojačati kroz redovne aktivnosti i potencijalne buduće projekte.

Cilj projekta je međusobna suradnja prekograničnih gradova, Lentija s mađarske strane i Murskog Središća s hrvatske strane, organizacija i financiranje manifestacija, zajedničke manifestacije, upoznavanje ljudi, udruga, organizacija iz Lentija i Murskog Središća radi napretka suradnje, prijateljstva i međusobnog pomaganja u budućnosti. Grad Mursko Središće kroz projekt je financirao sljedeće aktivnosti: Ljeto uz Muru, Advent u gradu rudara, Martinje, Dječji tjedan, Maškare, Promo videi i TV spot, Plaće za dvoje gradskih djelatnika zaposlenih na projektu, Strategija kulturne komunikacije i baza podataka u kulturi.

(tekst i foto: GMS)