Završen natječaj Zakaj se ja smejem i odabrano je 5 najsmješnijih faca Međimurja

Dragi sudionici natječaja za najsmješniju facu Međimurja, od srca vam zahvaljujemo što ste nam poslali svoje aforizme i humoristične literarne radove!

Za proglašenje petero najsmješnijih faca Međimurja odabrani su učenici koji su na natječaj poslali aforizme ili humoristične literarne radove koji su nas najviše uspjeli nasmijati ili slikovito objasniti zašto se oni sami smiju. Petero pobjednika izabrano je na temelju njihove sposobnosti da, sukladno svojim godinama, najbolje ostvare cilj natječaja – poticanje kreativnosti i literarnog izražavanja.

Natječaj je bio osmišljen s namjerom da probudi interes za hrvatski jezik i humorističnu književnost kroz igre riječima. Poseban naglasak stavljen je na jačanje ljubavi prema kajkavskom jeziku i dijalektu, kao i na vježbanje moždanih vijuga pri razumijevanju pročitanog i napisanog. Pobjednici su se istaknuli sposobnošću da pojačano doprinose jačanju vedrog duha, optimizma i općeg raspoloženja. Njihovi radovi izazvali su nam najširi osmijeh na licu.

Onima koji ovog puta nisu među pet odabranih pobjednika želimo zahvaliti što su itekako dali poseban doprinos ovom natječaju. Nastavite se smijati, stvarati i širite pozitivnu energiju kroz svoj humor i literarne radove! Vjerujemo da je ovo samo početak vašeg puta u svijetu kreativnosti, a vaša želja za pisanjem i humorom će vas sigurno odvesti do novih uspjeha. Uostalom, svi ulazite u zbornik smijeha koji će izaći do kraja godine, a ujedno pozivamo i sve ostale da se uključe u još uvijek aktualan natječaj “Bit ću faca – bit ću humo’rista’!” i završe u zborniku smijeha.

Dakle, 5 najsmješnijih faca Međimurja koji će dobiti na promociji i prigodne plakete su:

Hana Juras, 7 godina, Nedelišće

Helena Jurković, 2.razred, OŠ Gornji Mihaljevec

Nola Gyöfi, 2. a razred, OŠ Nedelišće

Dina Jurišić, 4.b, OŠ Ivana Gorana Kovačića Sv. Juraj na Bregu

Lorena Kovač, 7. razred, OŠ Domašinec

Čestitke i sretan prvi dan škole svima!

Gorkić Taradi