ZAPOČELO ODBROJAVANJE DO 16. PORTANOVA FASHION INCUBATORA

Prvo i najutjecajnije regionalno natjecanje za mlade i neafirmirane modne dizajnere, Portanova Fashion Incubator, uskoro proglašava tko je ove sezone pobjednik i «Najbolji mladi dizajner by Perwoll», a proslavit će i jubileje karijera Roberta Severa i Sonje Lamut.

Jesensku modnu sezonu otvara 16. izdanje Portanova Fashion Incubatora, prvog i regionalno najutjecajnijeg natjecanja za mlade i neafirmirane dizajnere. Na njemu nas očekuje proglašenje pobjednika PFI-a, osvajača titule «Najbolji mladi dizajner by Perwoll» koja sobom nosi 10.000 kuna i nastup na tjednu mode BIPA Fashion.hr. A uz proglašenje najboljeg dizajnerskog new entrya sezone, očekuju nas i dvije modne poslastice – Rober Sever i Sonja Lamut slavljeničkim kolekcijama na pisti Portanova Fashion Incubatora obilježit će jubileje svojih karijera. Petak 30. rujna i subota 1. listopada bit će dani kada se centar mode seli u trgovački centar Portanova u Osijeku i Slavnija će na jedan vikend biti domaćin uzbudljivog modnog i društvenog događaja.

02

Petak 30. rujna rezerviran je za čak dva modna slavlja. Rober Sever proslavit će 15 godina uspješne dizajnerske karijere i to pravom modnom poslasticom – revijalnom retrospektivom najzapaženijih modela iz preko 20 lansiranih kolekcija. Sonja Lamut pridružit će se proslavom 5 godina rada od početka svoje karijere i prvog nastupa na Portanova Fashion Incubatoru 2011. godine. Sonja Lamut, dizajnerica hvaljena od kritike i publike, ove sezone revijalno predstavljanje odlučila je napraviti isključivo u Osijeku, a dizajnerima slavljenicima organizatori na kraju revija pripremaju pravo rođendansko iznenađenje.

Subota 1. listopada dan je kada će se održati finale sezone. Nakon dva selekcijska kruga i više od šest mjeseci priprema, pet najboljih neafirmiranih dizajnera godine borit će se za pobjednu na Portanova Fashion Incubatoru, titulu «Najbolji mladi dizajner by Perwoll» i nagradu od 10 000 kuna uz poziv na BIPA Fashion.hr. Posebnost 16. sezone jest da je PFI nakon dvanaest godina po prvi put prebacio preko nacionalne granice, tako u konkurenciji najboljih imamo i mlade kreativce iz Srbije. Ivana Janjić, Anđela Markušić, Nives Bošnjak, Marija Nakir i Mona Lacko po sudu stručnog žirija Portanova Fashion Incubatora predstavljaju najbolje od najboljih ove sezone, ali samo jedna osvojit će laskavu Perwollovu titulu. (rt)

03