Zahvala za plodove jeseni u Križovcu održana u novouređenom Društvenom domu

Jučer 27. 10. 2019. godine s početkom u 15 sati u Društvenom domu u Križovcu održana je kulturno tradicionalna manifestacija Zahvala za plodove jeseni u organizaciji Udruge žena Križovec. U novouređenom Društvenom domu skupili su se mještani i sumještani Križovca kako bi zajedno obilježili i zahvalili na plodovima jeseni.

Pozornica je pripala mališanima Dječjeg vrtića Maslačak iz Peklenice te folkorašima i tamburašima KUD-a Mura iz Murskog Središća. Sudionicima i gostima dobrodošlicu je poželjala te ih ugodno pozdravila predsjednica Udruge žena Križovec Gordana Šoltić i predsjednik VMO Marko Strojko. Pridružio im se i gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak i svećenik Pavao Mesarić župnik župe u Vratišincu koji je podsjetio i zajedno s mještanima zahvalio Bogu na svim plodovima koje nam donosi jesen.

Tom prigodom zajedno su izrekli molitvu koju nas je naučio Isus Krist „Oče naš“, a pritom je župnik posvetio obilan stol koji su napunile članice Udruge. Također, posjetila ih je i  ravnateljica Dječjeg vrtića Maslačak Ivana Maltarić i tajnica Županijskog odbora HDZ-a Lidija Međimurec. Druženje je potrajalo još nekoliko sati nakon priredbe što je primjer dobro organiziranog i veselog druženja članica Udruge.

Ovim putem članice se zahvaljuju svim gostima koji su doprinijeli jučerašnjem druženju i pozitivnoj atmosferi.

(Gordana Šoltić, foto: GŠ)