Vratišinec preživio smrtnu postelju!

Dramska sekcija KUD-a „Mura“ Mursko Središće, pod redateljskom palicom Bračko Bojana, u nedjelju, dana 11.03. ljeta gospodnjeg 2018., u punoj dvorani Doma kulture dr. Vinko Žganec u Vratišincu, odigrala je komediju autora Stjepana Škvorca „Na smrtni postelji“.

U predstavi glume:

Bojan Bračko                – Miška, Barin muž

Marina Rajf                     – Bara, Miškina žena

Jelena Moharić              – Mara, Miškina i Barina kći

Mario Nerer                    – Ivek, Marin muž

Štefanija Žganec           – Franca, Miškina i Barina kći

Melita Nađ                      – Kata, Miškina i Barina kći

Mirjana Šoštarić            – cvjećarka (cvečorka)

Denis Halas                    – susjed (sosed)

Josip Rob                        – grobar (pokopič)

Ovaj puta predstava je odigrana bez inspicijentice i „cvečorke“ Mirjane Šoštarić, koja je izostala zbog bolesti, te joj ostatak dramske družine želi brzi oporavak.

Vratišinska publika, koja je ispunila dvoranu gotovo do posljednje stolice, od srca se nasmijala i uživala u kvalitetno izvedenoj predstavi. Kako je predstava odigrana bez inspicijentice i još uvijek je u fazi uigravanja za nastup na Festivalu KAM u Prelogu, ponosno možemo reći da je bilo dobro ali da će budući nastupi biti još i bolji. Donator tj. sponzor večerašnje predstave bila je Cedevita.

KUD Dr. Vinko Žganec Vratišinec, a naročito predsjednik g. Dražen Mikolaj, pokazali su se odličnim domaćinima, te su nakon predstave za naše glumce priredili fino jelo i kvalitetno vino (a i sokove), pa su uz ugodno druženje okvirno dogovoreni i budući nastupi u Murskom Središću i Vratišincu.

Sljedeći nastup dramska sekcija KUD-a Mura sa predstavom „Na smrtni postelji“ ima 02.04. (ponedjeljak) u Drušvenom domu u Žiškovcu, s početkom u 17,00 sati. Pozvani ste.

Bojan Bračko Bidjo

foto – Tin Tomanić