Vladimir Varšić-Bobi i njegovi “Bobizmi”: Utrka s preprekama ili kako mreža plete pauka!

Središćanac Vladimir Varšić – Bobi dobro je poznata osoba u svome gradu. Bio je sportaš, glazbenik, a danas pjesnik, pisac i glumac. Kao nastavnik, mnogim generacijama učenika ostao je u nezaboravnom sjećanju. Opisuju ga kao osebujnu osobu i čovjeka uvijek spremnog za šalu, doskočicu i smijeh, ali i kao onog koji ih je rado saslušao i pokušao riješiti njihove probleme.

Danas kao umirovljenik uživa u šetnjama, razgovoru s prijateljima i znancima, a ono najvažnije je da se posvetio pisanju pjesama, kratkih priča, a okušao se i kao glumac u Dramskoj sekciji KUD-a Mura.

Njegov književni stil je specifičan, možda nije za svakog, ali on za takve ni ne piše svoje radove. U zadnje vrijeme stvara u književnoj formi koju bi mogli nazvati “Bobizam”, a radi se o kratkim političkim doskočicama koje donosimo u nastavku.

HRVATSKA ZBILJA; ZBILJA ZAISTA? JE, ZAISTA! ZBILJA!

Reforma školstva: Duboka država treba plitke ljude!

Istambulska konvencija: Ja niže potpisani N.N., zemlja proizvodnje HR, serijski broj 0808080808 upozoravam! Uz istanbulsku konvenciju budućnost pripada svima, osim uhljebima!

Balvanci upozoravaju: Hrvati koji još žive i rade u Hrvatskoj su u sukobu interesa, jer žive I rade u zemlji u kojoj su rođeni kao Hrvati!

Balvanski poučak: Kad ti ponestane snage za prenositi balvane iz šume na puteve, ceste i pruge, preuzmi TV, radio, tisak, portale te falsificira, laži, ucjenjuj, kleveći, podmeći, podvaljuj I prije svega budi ugrožen! Vjeredostojno=veleizdajničko, balvanski sindrom!

Matura: Mama, mama, sve sam istine položila peticom, jedino sam pala na ispitu iz Hrvatskog jezika. Pa ništa kćeri, biti ćeš spikerica ili reporterka na jednoj od TV postaja u Hrvatskoj!”

Bezuslovna predaja: Predao sam se, bio sam goloruk, a ona naoružana jezikom!

Pandemija: Imala je zarazni osmjeh pa su je izbacili iz društva!

Vlada RH: Priprema plan uštede energije uključivanjem kućanstva na Golfsku i Humboldtovu struju! U suradnji s znanstvenicimai stožerom, a po preporuci WHO-a priprema nivi Zakon po kojem se nova cjepiva i lijekovi ne smiju više testirati na životinjama i ljudima, nego na članovima Vlade, njihovim obiteljima, parazitskim udrugama i njima sklonim medijima!

Mudrice:

Ne pucajte od zdravlja, mogli bi vas uhititi!

Ono što znaš podijeli s nama, ono što ne znaš zadrži za sebe!

Muško-ženski odnosi temelje se uglavnom na odnosima!

U stranci je preko 30 godina. Dobio je staračke pjege i tupi pogled!

Zakon je jasan! Devet puta nutra-van!

Jedna o V. Seksu

Huncut jeden, pasji stvor

Pak si dišel v krivi štor

Božek dragi daj ga zlejči

Već se ne zna niti blejči

S trupcom mu jetra zdravi

Zaglavil bu znova v travi

(R. Tomanić, foto: rt)