Vikend za pamćenje

Folkloraši i tamburaši KUD-a “Mura” Mursko Središće su na poziv Hrvatske samouprave u subotu, 11.6.2022. nastupili na Hrvatskom danu u Mađarskoj Nardi. Dva spleta otplesana su i odsvirana veselo, prpošno i znalački.

Naši su dečki i puce i kasnijim ponašanjem, dižući atmosferu prisutnih, pokazali kako se plesom, pjesmom i ponašanjem voli Međimurje i domaja nam Hrvatska, kako se poštuje tradicija, ali i kako se cijeni napor domaćina koji nas je ugostio. Kao voditelji silno smo ponosni, uostalom – to je i naša slika.

Hvala našim domaćinima, na čelu sa načelnicom Glavanics Krisztinom, na ugodnom dočeku i boravku. Hvala farniku Branku Kornfeindu na predivnoj misi. Hvala Veleposlaniku RH u Mađarskoj Mladenu Andrliću na trenucima posvećenim našem KUD-u.

Posebne pohvale izričemo cijeloj našoj ekipi, svim folklorašima, tamburašima i članovima u pratnji na lijepoj izvedbi i kvalitetnom držanju u autobusu, na pozornici i za stolom! Radimo kao da smo 45+, volimo se nazivati 54+, a zapravo smo oko 63+.

Pohvala vozaču Borisu (i njegovom logističaru Dadiju) koji su ionako ugodan dan učinili još ugodnijim i ležernijim.

Palac gore uvijek vrijednoj Vesni Horvat bez koje bi rukovodstvo KUD-a bilo na velikom gubitku.

Za Muralist: Tihomir Benčić i Slavko Bregović

foto: Timea Horvat/Hrvatski glasnik/MCC