Vikend u Centru za kulturu „Rudar“

Ovog nas vikenda u Centru za kulturu „Rudar“ čekaju dva događanja. U petak, 25. rujna u 19.00 sati odigrat će se kazaližna predstava Kazališne družine KUU „Seljačka sloga“ iz Nedelišća pod nazivom „Zato što mi je rođendan“. Zaslužni za kazališnu predstavu su autorica Kristina Štebih, redatelj Dejan Buvač, tehničar rasvjete i zvuka Ivor Trojnar. Uloge nose Hrvoje Horvat (mladić SVEN), Milan Hajdinjak (susjed MILAN, kupac LUDVIG), Ana Marciuš (prijateljica MIRELA, vojnikinja POZORNICA), Mia Srnec (prijateljica SILVIJA, djevojka MICICA), Ivan Trojnar (šef ROBI, doktor BIJELIĆ), Franjo Sedlar (zaposlenik MIROSLAV, mladić CICI), Jasna Hajdinjak (kumica KATA, frizerka MARICA), Nadica Posavec (mušterija KATICA), Dejan Buvač (poljoprivrednik DUCO, časnik – SATNIK), Miljenko Topolnjak (poljoprivrednik MALI).

SADRŽAJ: Zaključak nam se nameće, uvijek iznova, pri pogledu na krišku rođendanske torte, fotografiju galaksije ili običnu šalicu čaja. Zaključak je gotovo tu, zakotrljan na vrhu jezika, postaje opipljiv te što je najgore –izgovoren. Akteri predstave će ga možda i prešutjeti, no možda će vam pomoći da ga izgovorite sami. Kako i na koji način ljudi oko nas proslavljaju svoje rođendane? Upalite svjećice jer život je….

 

U nedjelju, 27. rujna u 18.00 sati održat će se predavanje povodom 75 godina župe u Murskom Središću. Predavanje će održati Zoran Turk, koji je i autor izložbe koja će biti izložena narednih mjeseci u multimedijalnoj dvorani Centra za kulturu. Program će biti popunjen i nastupom Crkvenog zbora Župe Marije Kraljice i svetog Ladislava.

Ulaznica za kazališnu predstavu je 20,00 kn, a ulaz na predavanje je besplatan. Ulaznice se mogu podignuti u četvrtak, 24.9. od 17.00 do 19.00 sati, u petak od 17.00 sati do predstave, u subotu od 09.00 do 11.00 sati  i u nedjelju dva sata prije predavanja.

(GMS, CZK)