VIDEO: Objavljen novi singl benda ectratis – “Put u početak”

Ectratis je studijski projekt i live bend glazbenika Mateja Blečića, sa sjedištem u Zagrebu. Glazba ectratisa žanrovski se može okarakterizirati kao pop rock s progresivnim i jazz utjecajima, premda je stilski vrlo raznolika i sveobuhvatna.

Sami počeci projekta sežu još u 2014. godinu, kada su kroz period od tri godine snimljena tri demo uratka i dva dodatna singla. Nakon toga započinje snimanje debitantskog albuma „The Artificial Spirit“, koji je na koncu izdan 23. rujna 2019. godine u digitalnom i fizičkom (CD) izdanju. 2020. godine izdana su dva postalbumska singla – „Cycles“ i „FWB“. Za potrebe izvođenja pjesama uživo osnovan je i bend, čiji su članovi Matej Blečić (klavijature i vokal), Jelena Galić (bas gitara i prateći vokal), Ivan Luić (gitara), Marin Živković (saksofon) i Tin Brkljačić (bubnjevi).

Najnoviji singl ectratisa „Put u početak“ objavljen je 19. ožujka 2021. godine. Ovo je prva pjesma projekta pisana na hrvatskom jeziku, a radi se o pop broju s jazz, funk, soul i R&B utjecajima, sa zvukom u maniri osamdesetih godina prošlog stoljeća. Glavni vokal na pjesmi otpjevala je kantautorica Nina Romić, dok je za ostatak glazbe zadužen Blečić. Za singl je napravljen i pripadajući videospot, kojeg je snimio Dinko „Doringo“ Čvorić.

VIDEO:

Budući planovi ectratis projekta uključuju nastavak skladanja, snimanja i izdavanja zanimljive nove glazbe, surađivanje s drugim talentiranim glazbenicima, te pripremanje benda za nastupe i koncerte.

Online linkovi:
https://www.facebook.com/ectratisofficial
https://www.instagram.com/ectratisofficial
https://www.youtube.com/channel/UCFnbhdgbrI_ZfkXquNUBScA
https://ectratis.bandcamp.com

Linkovi za streaming glazbe:
https://distrokid.com/hyperfollow/ectratis/put-u-poetak-feat-nina-romi
https://www.youtube.com/watch?v=J14j3UArFlA
https://ectratis.bandcamp.com/track/put-u-po-etak-feat-nina-romi
https://ectratis.bandcamp.com/track/fwb
https://ectratis.bandcamp.com/album/the-artificial-spirit

Recenzije:
https://theprogressiveaspect.net/blog/2019/12/07/ectratis-the-artificial-spirit
https://arrowlordsofmetal.nl/ectratis-the-artificial-spirit
https://worldofmetalmag.com/wom-reviews-shredding-extravaganza-dream-theater-jupiter-voivod-dawnwalker-mustard-gas-and-roses-royal-hunt-ectratis

Kontakt:
Matej Blečić
Prilaz sv. Josipa Radnika 4
10000 Zagreb
Hrvatska (EU)
Tel.: +385 91 571 8216
Email: [email protected]