VIDEO Da je svaki san dostižan, performans je svestrane umjetnice bez granica

Karizmatična ali u svojem radu autentična, svjesna svojih talenata ali ustrajna i dosljedna onome što želi živjeti kroz ostvareno Ja –  čineći svijet pozornicom na kojoj ima mjesta za svakoga i gdje je svaki san dostižan.

Čakovečka umjetnica Kristina Gita Kavran nimalo nas nije iznenadila u ovo vrijeme pandemije kada mnoga događanja čekaju neka sigurnija vremena. Nadahnuta svojim realističkim snovima, sinkronizirana je sa živom Prirodom neupitne snage, staloženosti, obnavljajućeg života i ljepote. Permanentno istu odabire za saveznika proaktivnosti, inspiracija, pozitivnih misli, lijepih riječi…, da bi sve elemente integrirala u proizvod unikatnih djela kistom ljubavi naslikana platna apstraktne čarolije.

Talentirana umjetnica, inače poznata i po humanitarnom radu, svoja nova unikatna djela još jednom je promovirala u virtualnoj izvedbi očaravajućeg spoja fikcije i Prirode kojoj pripadamo. Motivirajuću poruku kojom se vodila, ne bi li potaknula pojedinca na  promišljanje, metaforički naziva: “ SVAKI SAN JE DOSTIŽAN“.

VIDEO:

Ideja istog imena dala je život ovom projektu i kao takav realiziran je u ozračju života Prirode  i ritmu njenih ljepota. Projekt ima značajnu poruku i ima snagu, barem na trenutke, ukazati da primijetimo sami sebe. Čovjek je mali dio svemira, puno manji od moćne Prirode, Čuvarice života svakom biću bez koje ništa ne bi živjelo; bez čistog zraka, bistre vode, kreativnih polja, moćnih planina, fascinantnih oblaka, sunčevih zagrljaja…

Svestrana Kristina Gita Kavran posredstvom te čarobne prirode,  i sama svjedoči da svatko ima svoju svrhu u ovom svijetu te istom doprinese ono najbolje za buduće generacije. Definirala je možda u igri fikcije,  možda neopipljive stvarnosti ili trenutku dostižnosti da treba imati snove i vrijedi ih živjeti, jer tako malo treba da bi bili stvarnost.

Osim što je moguće istinski uživati u virtualnom performansu, također, svi unikati uz još veći izbor sada su dostupni u web shopu: https://kagita-akademija.hr//

(m)