VESELA BOŽIĆNO NOVOGODIŠNJA PRIREDBA U PEKLENICI

U nedjelju, 22. prosinca u Peklenici je održana božićno-novogodišnja priredba. Organiziralo ju je , već tradicionalno, Društvo žena Peklenica.

Sudjelovali su mališani iz pekleničkog vrtića sa tetama Verom i  Dijanom. Bili  su preslatki…pjevali su , plesali; potpuno nas raznježili….

Prvašiće je pripremila učiteljica Lidija Škvorc, a učenike trećeg razreda Željka  Repalust.

 

Učenici 2. i 4.razreda  nastupili su zajedno u glazbeno-scenskoj igri pod nazivom “Strašna otmica djeda Mraza”. Njihovi učitelji Tajana  Rihtarec Višnić i Marinko  Pintarić sami su autori teksta i koreografije.  A da su  i oni sami  velika djeca pokazali su  kad su uskočili u kostime vještice  i djeda Mraza te, ravnopravno s djecom, odigrali cijelu predstavu. Publika je burno pozdravila predstavu,nasmijana do suza. U prvom redu su se razdragano smiješili naš gradonačelnik,gospodin Srpak te ravnateljica škole Marijana Trstenjak.  Učenici i učitelji drugog i četvrog razreda zahvaljuju se gospođi  Aleksandri Ivanovni Mikulaj, mami Ivana Mikulaja, koja je uložila puno vremena i truda za izradu kostima i scene. 

Naravno, najljepše je bilo na kraju, kad je došao PRAVI djed Mraz s punom vrećom darova za svako dijete…. Da se ta vreća napuni pomogle su članice Društva žena Peklenica, vrijedne, drage žene velikog srca….

 

                                                                                                 (Nana Višnić, foto Tin Tomanić)