Veliki planovi Gradskog puhačkog orkestra za 2018. – pridružite se i pomognite u realizaciji

Gradski puhački orkestar Mursko Središće održao je svoju redovnu izvještajnu godišnju Skupštinu u dvorani vatrogasnog doma u nedjelju 28. siječnja 2018. godine.

O aktivnostima GPOMS govorio je u svom izvješću Predsjednik Ivan Novak, koji je vrlo zadovoljan nastupima orkestra u Hrvatskoj i susjednoj Sloveniji. Pa je tako spomenuo nastup na slijedećim priredbama, smotrama i manifestacijama u prošloj 2017. godini.

FAŠNIČKA POVORKA, USKRSNA PROCESIJA U LENDAVI NA POZIV ŽUPE, PRVOSVIBANJSKA BUDNICA, PROMENADNI KONCERT U LENDAVI, TIJELOVSKA PROCESIJA, ŽUPANIJSKA SMOTRA PUHAČKIH ORKESTARA I LIMENIH GLAZBI ODRŽANE U PRELOGU, NASTUP U TURNIŠČU U SLOVENIJI POVODOM NJIHOVOG MJESNOG PRAZNIKA, KONCERT U CRKVI ZA BLAGDAN SVETE BARBARE, NASTUP NA OTVORENJU CENTRA ZA KULTURU „RUDAR“, KONCERT POVODOM  20. GODIŠNJICE KUD-A MURA, TE BOŽIČNI KONCERT U ŽUPNOJ CRKVI SVETOG LADISLAVA I MARIJE KRALJICE.

Puno je bilo vježbanja na probama i odricanja od svog slobodnog vremena svih puhača, puno truda ulaže voditelj prof. PETAR NOVAK  kako bi „uštimao“ sve te instrumente i posložio melodije, ali nakon uspješnih nastupa i pljeska publike osjećaji i emocije su nezaboravni.

Godišnjoj Skupštini nazočan je bio i Gradonačelnik Dražen Srpak, koji je također pohvalio i zahvalio GPOMS na svim lijepim  priredbama koji su nam pružili, te i nadalje obećao financijsku i svaku drugu pomoć udruzi. Također istaknuo da će preuređenjem stare apoteke i pošte GPOMS dobiti adekvatne prostore kako za probe i prostore za instrumente.

Predsjednik je također spomenuo problem slabog odaziva mladih i starijih puhača u orkestar. Poseban problem javlja se odlaskom puhača na fakultete, zbog premalo vremena i daljine problem je dolaska na probe.

Sa voditeljem orkestra prof. Petrom Novakom, te u suradnji sa osnovnom školom pokušat će se animirat učenike za ulazak u orkestar.

U planovima za 2018. planira se dobiti novouređene  prostore za probe, također se planira nabavka novih instrumenata, nabavka zastave  udruge kako bi pojačali vizualni identitet na nastupima u RH i drugdje u inozemstvu.

Također GPOMS poziva sve zainteresirane od 7-77 godina da se uključe u rad orkestra, znati svirati na instrumentu nešto je zaista vrijedno, te odlazak na nastupe gdje se sklapaju nova prijateljstva i druženja zasigurno je dovoljan motiv  i podstrek za mlade, važno je samo učiniti prvi korak, a to je doći na probe  koje se održavaju svaki petak u prostorima stare apoteke sa početkom u 20 sati.

„ Glazba je zvonka radost“

(Ivan Novak, foto Tin Tomanić)