Varaždinska tvornica eksperimentalnog filma: Prijavi se na radionicu i metodom skeografije kreiraj svoj eksperimentalni film!

Svaki je film sastavljen od niza fotografija dok svaka fotografija može biti zaustavljeni film . U početku će polaznici koristiti „skenografiju“ kojom će se baviti sekvenciranjem kao osnovnom filmskom metodom. Organiziranim nizanjem fotografija ostvaruje se prostor interakcije vidljivog i nevidljivog između slike. Zaustavljanjem filma na njegove sastavnice istražuju se mogućnosti za inovativni autorski rad i nove izražajne početnike .

Svakodnevno smo okruženi digitalnom fotografijom. Fotografija se može izraditi digitalnim fotoaparatom, ali se dobiva i kao produkt skeniranja. Skenografija je proces snimanja digitaliziranih slika objekata u svrhu stvaranja umjetnosti koja se može ispisivati ​​uz pomoć printera.

Zanimljivo je kod samog skenera što se izrada skena može potrajati i do nekoliko minuta što se zapravo može iskoristiti na kreativan način. Polaznici radionice će kroz eksperimentalni film naučiti teoriju samog rada te kroz praksu koji su sve načine i mogućnosti autorskog izražavanja u eksperimentalnom autorskom filmu.

O voditeljici radionice:

Kao magistra medijske umjetnosti i prakse, Monika Rusak svojim raznolikim umjetničkim djelovanjem, od fotografije preko produkcije video umjetnosti do umjetničkih instalacija, održava kontinuum suvremenosti eksperimentiranja različitim medijima i tehnikama te propitivanjem aktualnih tema koje u umjetničkim radovima.

Njezin diplomski rad, a ujedno i debitantski, dokumentarno – eksperimentalni film „Zauvijek“ nagrađivan je i sudjeluje na brojnim filmskim festivalima. Članica je HDLU Varaždin, Filmsko kreativnog studija VANIMA te Savjeta mladih Grada Varaždina.

Prijave traju do 25.3.2022. Požuri s prijavom i osiguraj svoje mjesto!

Prijavni obrazac za radionicu možete pronaći na linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScaZbTrH2VYaxoUHoy0aP3UFl2sgh0RpsRklC8NHQtQBvsfFQ/viewform

Tena Vrzan