Vanesa Šimunković, učenica OŠ Gornji Mihaljevec osvojila treću nagradu na 2. Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva

2. Smotra dječeg kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popievka!“ održana je 23. veljače 2022. u online okruženju u okviru Festivala Ivan Kukuljević Sarkcinski. Dodjela nagrada održana je 10. ožujka u Varaždinu.

Učenici OŠ Gornji Mihaljevec: Nino Jularić (6.r.), Nikola Krznar (6.r.), Vanesa Šimunković (8.r.) pod mentorstvom Lidije Novak Levatić sudelovali su u programu Smotre recitiravši vlastite uratke. Prosudbeno povjerenstvo je Vanesi Šimunković za pesmu „Stareši i deca“ dodijelilo treću nagradu Smotre! Dodjela nagrada odvijala se u Palači Varaždinske županije gdje je župan Varaždinske županije gospodin Anđelko Stričak i nagradio bogatim novčanim nagradama.

Čestitkama su se pridružili i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek i ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Vinko Filipović, Nataša Sedlar, voditeljica Centra izvrsnosti hrvatskog jezika za osnovne škole te Valentina Šinjori, predsjednica stručnog povjerenstva i voditeljica Centra izvrsnosti hrvatskog jezika za srednje škole.

Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“ njeguje dječje pjesništvo na kajkavskom narječju, a ove godine  na natječaj Smotre pristiglo je 217 radova iz pet županija kajkavskog govornog područja. Na natječaju su mogli sudjelovati svi učenici od 5. – 8. razreda osnovne škole koji stvaraju na kajkavskom izričaju. Poticaj pjesnički nadarenim učenicima osnovnih škola bili su različiti motivi iz njihove svakodnevice, a tema nije bila zadana. Ove godine Smotra se održala u online okruženju i bila je popraćena medijski od strane 1. školske televizije Elektrostrojarske škole Varaždin. Rezultati natječaja objavljeni su na mrežnoj stranici Centra izvrsnosti Varaždinske županije, a svi odabrani radovi (njih ponajboljih  40) objavljeni su u zbirci Smotre. Čestitke nagrađenia!

 

Lidija Novak Levatić