Valentinovo u Dječjem vrtiću Maslačak Mursko Središće – “Vrtićko vjenčanje”

Ove su godine u Dječjem vrtiću “Maslačak” nakon nekoliko godina opet zvonila vrtićka svadbena zvona. Povodom Valentinova, u vrtiću je održano tradicionalno vrtićko vjenčanje. Svadbenom paru  na  vrtićkom vjenčanju svjedočili su njihovi vrtićki  prijatelji iz ostalih skupina.

Sramežljivi vrtićki mladenci razmijenili su prstenje, nakon čega je uslijedilo svadbeno veselje i ples. Nakon obreda vjenčanja mladenci su se fotografirali sa ostalim skupinama i njihovim odgajateljicama, a potom je uslijedio svečani zajednički ručak koji su pripremile naše kuharice. Svadbeni ugođaj  potrajao je  do odlaska kućama. Mališani su sa sobom ponijeli slatke paketiće koje su našli u dvorištu vrtića, dar koji su im ostavili ftičeki.

Za djecu je to igra, veselje, zabava, isječak iz života i oponašanja odraslih. Osmijesi na licima  ukazivali na to da su vrtićki mališani uživali u svadbi.

Već sad počeli su dogovori za iduće vrtićko vjenčanje. Do tada mališani svima šalju puse i poručuju – Grlite se i volite svaki dan!

DV Maslačak, Željka Škvorc