UZ KULTURNI I SPORTSKI PROGRAM OBILJEŽEN SVJETSKI DAN ROMA U SITNICAMA

Ove subote u naselju Sitnice koje pripada Gradu Mursko Središće svečano je obilježen Svjetski dan Roma. Veselo i radosno uz jelo i piće, ali i kulturno-umjetnički i sportski program cijelo naselje uživalo je, pjevalo i plesalo. U plesu im se pridružio i gradonačelnik Dražen Srpak koji je uz romsku glazbu pokazao zavidno umijeće na čemu mu je čestitao i predsjednik VMO Sitnice Milorad Mihanović.

01

01a

Već od 13 sati počelo je okupljanje na nogometnom igralištu gdje se održao program, a i odigrala nogometna utakmica između Sitnica i Lončareva koju su domaćini uvjerljivo dobili s rezultatom 4:0.

02

Proslavi su prisustvovali brojni uzvanici, predsjednik VMO Sitnice Milorad Mihanović, predsjednik Roma Međimurske županije Željko Balog, gradonačelnik Dražen Srpak i njegov zamjenik Zvonko Vrtarić, ravnatelj OŠ Mursko Središće Elvis Šarić, pedagoginja Marija Zadravec-Kvakan, Juraj Zadravec predsjednik DVD-a Mursko Središće, župnik Tomislav Antekolović, bili su tu policajci iz Mobilnog preventivnog centra, ali i još mnogo drugih posjetitelja.

03

03a

03b

03c

03d

03e

Svjetski dan Roma redovito i tradicionalno obilježava se u Sitnicama svake godine, a one svaki put izgledaju bolje i ljepše što se može zahvaliti odličnoj suradnji s Gradom Mursko Središće, ali i novcima EU koji su preporodili ovo romsko naselje koje se sada gotovo po komunalnom standardu ne razlikuje od ostatka grada.

Vesela proslava potrajala je do noći, protekla je na najbolji mogući način, mirno, veselo i dostojanstveno.

(R. Tomanić, foto A. Jurak)

04

04a

04b