UVOZNA SNEHA NASMIJALA PEKLENICU

Svi smo mi ponosni i puni fale kad nam netko blizak ode u stranjski svet. A kakvi smo kad mi moramo primiti u kuću stranjskog čoveka ?  Pitamo se kakši je, vredi li kaj ? Prevladava li u nama osjećaj ponosa ili bo nas morti sram pred selom ?

Ovo je kratak sadržaj predstave „Uvozna sneha“ koja je u izvedbi KUD-a Strahoninec bila prikazana povodom Dana Peklenice. Autor predstave je Stjepan Škvorc, adaptaciju teksta potpisuje Tamara Zdolec koja je ujedno i redatelj, scenografiju je osmislila Anita Jagec, a kostime Sandra Kovač.

U predstavi glume Vladimir Posavec (Miška), Sidonija Hadžić (Bara) Mario Topolnjak (sin Ivan) i Tamara Zdolec (Olga). Sidonija Hadžić za ulogu Bare primila je na ovogodišnjem Festivalu kazališnih amatera Međimurja koji je održan u Prelogu, nagradu za najbolju žensku ulogu.

U punoj dvorani Društvenog doma u Peklenici „Uvozna sneha“ dobro je nasmijala sve prisutne potvrdivši da kazališni amateri rade dobar posao i u nekim elementima ne zaostaju za svojim profesionalnim kolegama.

Povodom Dana Peklenice bila je održana i „Likovna kolonija“ u kojoj su učestvovala školska djeca koja su kredom oslikavala asfalt ispred Društvenog doma. (rt)

unnamed (5)

unnamed (1)

unnamed (2)

unnamed (3)

unnamed (4)

unnamed