Uspješno održan Treći festival Dječjih amaterskih kazališta „Murski patuljci“

Grad Mursko Središće i Centar za kulturu „Rudar“ po treći su put bili domaćin Dječjim amaterskim kazalištima iz Republike Hrvatske. Sva četiri dana Festivala dvorana Centra za kulturu bila je puna vrtićke djece i djece školske dobi. Prvog dana predstavili su nam se glumice i glumci Sinjskog pučkog kazališta sa predstavom Ivica i Marica u začaranoj šumi, drugog dana publika je uživala u zabavnoj predstavi Dječjeg gradskog kazališta Čakovec i predstavi Luckasti klaunovi, Trećeg dana gostujuće Bjelovarsko kazalište predstavilo nam se sa predstavom Šuma Striborova koje je izvrsna podloga za učenike nižih razreda, pošto je knjiga Ivane Brlić Mažuranić obvezna lektira u četvrtom razredu.

Posljednjeg dana publika je uživala u prekrasnoj predstavi našeg domaćeg Dječjeg gradskog kazališta iz Čakovca „Zginula je pikuša“. Prekrasan scenografija, kostimi rađeni od učenica prvog razreda smjera krojač Gospodarske škole Čakovec, likovi Zelenog Jure, sestre Vesnice, Lepe Mare i kanasa, pikuše i njezinih prasci i vila doveli su nas do kraja još jednih „Murskih patuljaka“.

Odaziv publike bio je sjajan, veliko hvala svima koji su ova četiri dana uživali u predstavama, i naravno vidimo se i sljedeće godine još veći, sa više kazališta i kazališnim duhom.

 

(Grad Mursko Središće)