Uspješno održan Masterclass “Pronađi svoju publiku”

Otvorena medijska grupacija i tvrtka 4 film nastavljaju sa organizacijom masterclassa za filmske stručnjake. Masterclass „Pronađi svoju publiku“ se održao tijekom tri dana od 23. do 25. lipnja 2023. u Zagrebu u Hotelu Academia. Predavači na radionici su bili poznati vrhunski međunarodni filmski stručnjaci i stručnjaci za ljudska prava.

Ovaj trodnevni masterclass je bio namijenjen producentima i ostalim filmskim profesionalcima koji su se željeli informirati i obrazovati u pogledu razvoja projekta kroz sve faze produkcije, o zelenoj produkciji (green filmmaking) i društveno osviještenom filmskom stvaralaštvu. Cilj je bio i educirati filmske profesionalce o tome kako pozicionirati svoj projekt na filmskom tržištu.

Predavači na masterclassu su bili:

Rose Troche je poznata američka nagrađivana scenaristkinja, redateljica i producentica. Radila je na serijama poput Six Feet Under, Ugly Betty, Black Lightning, Vida, Sorry For Your Loss, How To Be A God Central In Florida, Zoe’s Extraordinary Playlist, Shameless, Walking Dead i Ginny i Georgia.

David Pollard je suosnivač i izvršni direktor Workplace Pride Zaklade koja predstavlja LGBTIQ+ mrežu u više od 100 istaknutih međunarodnih tvrtki i organizacija te teži većem LGBTIQ+ uključivanju na radnom mjestu.

Zsófia Szemerédy je osnivačica Green Eyes Production te producentica i stručnjakinja za održivost i zelenu produkciju (green filmmaking).

Pronađi svoju publiku je interaktivni masterclass u sklopu koje su sudionici imali priliku naučiti sve o različitim fazama produkcije filmova te pozicioniranju svog filma na filmskom tržištu, kako pronaći publiku za svoj projekt, marketing, prodaju i distribuciju filmova u smislu pozicioniranja – od međunarodne prodaje, festivala do nacionalnih strategija prikazivanja. Naučiti o zelenoj produkciji – održiva filmska produkcija koncept je filmske proizvodnje s posebnom brigom za ekološka, ekonomska i društvena pitanja. Održivost u filmskoj produkciji uključuje društveno i ekološki odgovorno donošenje odluka u pretprodukciji i produkciji filma. Također, imali su priliku naučiti o društveno osviještenom filmskom stvaralaštvu u trendu s drugim umjetnostima i globalnim svakodnevnim zbivanjima koja utječu na velik dio čovječanstva.

Masterclass „Pronađi svoju publiku“ podržan je od strane Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

4film Ltd.