USPJEŠNA NOĆ KNJIGE U GRADSKOJ KNJIŽNICI MURSKO SREDIŠĆE

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Mursko Središće uspješno je održana Noć knjige, manifestacija koja se svake godine održava u travnju povodom Dana hrvatske knjige i Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

????????????????????????????????????

U prijepodnevnim satima učenici OŠ Črenšovci iz Slovenije i učenici OŠ Sveti Martin na Muri zajedno sa svojim učiteljicama Majdom Frančič i Anđelkom Klemenčić  te Anom Špoljarić, knjižničarkom iz OŠ Sveti Martin na Muri, i Ivanom Sakač, voditeljicom Gradske knjižnice MS, brisali su jezične granice dvaju država spajajući ih stihovima, tragajući za skrivenim blagom u knjižnici, a koliki su knjigoljupci pokazali su znanjem u kvizu.

????????????????????????????????????

U ranim poslijepodnevnim satima održana je Čitaonica za najmlađe.  U ugodnoj atmosferi dječjeg odjela najmlađi su uživali u čitanju priča hrvatskih pisaca, no vrhunac druženja bilo je gledanje animiranog filma u novoj multimedijalnoj dvorani Knjižnice.

????????????????????????????????????

Prava poslastica manifestacije bio je književni susret s mladom i osebujnom međimurskom autoricom Melitom Makovec. Autorica je čitajući stihove gostima predstavila svoju zbirku poezije Čežnja, a počastila nas je i novim, za sada, još neobjavljenim stihovima.

Gradska knjižnica i čitaonica Mursko Središće

04

????????????????????????????????????

06