Uoči URBANOVA njegovo veličanstvo PUŠIPEL uz ostala međimurska vina predstavljen u Zagrebu

Za 5 dana otvaraju se vrata dvadesetg izdanja Festivala URBANOVO u Štrigovi. Traje puna tri dana, od 17. do 19. svibnja 2019. Svi se festivalski sadržaji dočekuju s pojačanom znatiželjom, osobito oni prvi – vinske radionice.

Obala Jadrana i Zagreb su svim hrvatskim vinarijama u fokusu svih fokusa. Za međimurska vina Zagreb je apsolutno najvažnija konzumna pozornica. Ne čudi stoga da se prvo festivalsko predstavljanje vina iz Međimurja, a prije svih Pušipela, brand vina Međimurja, dogodilo u Zagrebu, u restaurantu Agava.

Pušipel je po mnogim atribucijama kultno vino Međimurja, vino s fascinantnim elasticitetom i naglašenim bogatstvom izričaja. Svaka lipa skromne ulaznice na ispunjenoj terasi Agave sred čuvene Tkalče je kroz sedam prezentiranih vina i nekoliko izuzetnih sljedova chefa Belizara Miloša minule srijede bio nedvojbeni pogodak u sridu. Izvrstan odabir Međimurja profesionalno je, zavidno znalački, jasno i precizno publici približio sommelier Darko Lugarić, jedan od prvaka Hrvatskog Sommelier Kluba i suvlasnik Agave.

Degustacijska večer je bezpogovorno stavila veliko povećalo na Pušipel, a veći dio gostiju usmjerila prema Međimurju i Urbanovu. Za sve doživljeno naj zasluge ipak idu klasi koja se predstavila ispod etiketa: Sibon, Pjenušac, brut, 2016; Horvat, Pušipel Classic, 2018, suho; DK, Pušipel Classic, 2018, suho; Jakopić, Pušipel Classic, 2016, suho; Kunčić, Pušipel Classic, 2017, polusuho; Cmrečnjak, Pušipel Extreme, 2016, sur lie, suho i Kocijan, Pušipel Prestige, 2013, poluslatko.

Svi do kojih nije doprla vijest o događaju u Agavi, imaju veliku priliku upoznati Vinsku dugu Međimurja već u utorak, 14. svibnja u 19:00h, u glasovitoj zagrebačkoj vinoteci Bornstein. Dobrodošli!

Fotografije: Julio Frangen Tekst: Ivan Goričanec