Umjetnička škola “Miroslav Magdalenić” započela sa svojim radom u CZK “Rudar”

Centar za kulturu „Rudar“ ključna je ustanova za razvoj kulturnih i društvenih djelatnosti. Funkcija centra za kulturu nije samo razvoj kulture i poticanje kreativnosti, već on svojim djelovanjem utječe i na život lokalne zajednice. Djelatnosti centra razvijaju se u skladu sa potrebama i zahtjevima neposrednog okruženja, naravno s naglaskom na promoviranju lokalnih kulturnih aktivnosti i na nacionalnoj i međunarodnoj suradnji.

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić do sada je svoju nastavu održavala u Osnovnoj školi Mursko Središće gdje su uvjeti bili iznimno dobri, međutim zbog uvođenja sustava Škole za život, škola je morala održavanje nastave i upotrebu učionica prilagoditi tehničkim i prostornim zahtjevima reforme. Obzirom što je program Umjetničke škole iznimno kvalitetan i nastavu pohađa veliki broj učenika, Grad Mursko Središće prihvatio je suradnju sa istom, te su im ustupljene prostorije u prizemlju Centra za kulturu “Rudar”.

Umjetnička škola ovih dana započela je sa radom u novim prostorijama u kojima ih je i posjetio gradonačelnik Dražen Srpak.

(tekst i foto: GMS)