Udruga Zora: Poziv zainteresiranima na Edukaciju Forum teatra

Poziv mladima – otkrij glumca u sebi i kroz dramsku radionicu pomogni u prevenciji vršnjačkog nasilja

Zanima te gluma? Protiv si nasilja? Odlično, jer udruga Zora u sklopu projekta „Šalji dalje“ organizira edukaciju Forum teatra za mlade. Edukaciju vodi Davor Dokleja, višestruko nagrađivani glumac.

Kroz 3 jednodnevne radionice (02., 03. i 04. rujna – ponedjeljak, utorak, srijeda) u Maloj sceni u Centru za kulturu Čakovec imati ćeš prilike uvježbati svoj glumački talent, naučiti tehniku Forum teatra i sudjelovati u izradi predstave na temu prevencije vršnjačkog nasilja. Ali to nije sve, predstavu ćeš odmah imati prilike i izvesti i to u srednjim školama gdje će se u nju moći uključiti i gledatelji. Tako će i oni moći postati dio poruke koju predstava nastoji prenijeti i promjene koju želi potaknuti.

Ako nisi čuo/la za Forum teatar, to je tehnika prikazivanja predstave u kojoj se aktivira i publika koja ima pravo zaustaviti predstavu, zamijeniti jednog/u glumca/icu i mijenjati tok predstave. To je svojevrsna proba za realnost, odnosno mjesto za isprobavanje različitih rješenja gdje se pojedinci/ke osnažuju da djeluju i suočavaju s prikazanim problemom i u stvarnom svijetu.

Na edukaciji mogu sudjelovati svi koji polaze srednju školu u školskoj godini 2019./2020.

Broj sudionika je ograničen, a prijaviti se možeš do 28.08. na linku: https://forms.gle/YybHnrZiHkg8Tgbt7

Za tebe smo osigurali iskusno vodstvo, novo i zabavno iskustvo osmišljavanja i uvježbavanja predstave, podmirenje putnih troškova na sve 3 radionice (automobilom ili javnim prijevozom), topli obrok na sve 3 radionice te potvrdu udruge Zora o sudjelovanju na edukaciji.

Ako si uvijek razmišljao kako povezati glumu i aktivizam, aktivno utjecati na smanjenje nasilja i educirati svoje vršnjake, iskoristi ovu neponovljivu priliku. Tko zna, možda te u budućnosti čeka i Oscar.

Projekt „Šalji dalje“ provodi Udruga Zora s partnerom Centrom za kulturu Čakovec i suradnicima srednjim školama u Međimurskoj županiji, Udrugom Samoobrana Međimurje i Volonterskim uredom Međimurja. Financijski podržavaju Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Međimurska županija.

(Vinko Okreša)