Učenje kineskog jezika dolazi u Međimurje

 

U sklopu 13. Tjedna cjeloživotnog učenja, Jezično edukativni centar i ustanova Didasko organizira besplatnu uvodnu radionicu kineskog jezika u Čakovcu (Športska 6a, zgrada MTC-a), 5. listopada 2019. Godine, od 9.30 do 11.30 sati.  Prilika je to da se svim zainteresiranim mladim (14+) i odraslim osobama istakne poruka o važnosti obrazovanja i učenja kroz cijeli život.

Radionicu će voditi  izvorna govornica kineskog mandarinskog jezika, koja će sve zainteresirane na zabavan i interaktivan način uvesti u čari učenja najraširenijeg jezika na svijetu. Kultura, običaji, povijest, zanimljivosti i zabavne činjenice samo su dio onoga što će se u sklopu radionica moći naučiti. Polaznici radionice imati će priliku naučiti i kinesko pismo, koje pripada najstarijoj formi pisanog jezika u svijetu.

Kineski jezik često nazivaju i jezikom budućnosti, a spada među četiri jezika koji imaju najveći potencijal u poslovnom svijetu. S oko 850 milijuna govornika, najrašireniji je jezik u svijetu, a iza njega se nalaze španjolski, engleski i hindi. Važnost kineskog jezika najbolje je vidljiva u američkim osnovnim i srednjim školama, gdje je prema broju učenika koji ga uče, postao prvi strani jezik.

Ulaganjem u obrazovanje i učenjem stranih jezika osobe same stvaraju svoje prilike za uspjehom. Kineski jezik na velika je vrata ušao u poslovni svijet svih zemalja te je pitanje vremena kada će on postati jedan od najbitnijih jezika u modernom poslovanju. Europska unija prije nekoliko je godina izradila plan obrazovanja prema kojem bi svaki njezin građanin trebao znati barem tri jezika, zašto jedan od njih ne bi bio kineski? Didasko već devetu godinu zaredom, uz različite programe za djecu, posebnu pozornost posvećuje cjeloživotnom učenju i obrazovanju odraslih kroz niz različitih radionica i ubrzanih, individualnih te poslovnih tečajeva stranih jezika (engleski, njemački, španjolski, francuski, talijanski, ruski i mađarski).

Broj mjesta na radionicama je ograničen, stoga se što ranije prijavite putem e-pošte na: [email protected]. Više informacija možete potražiti i na službenoj stranici Jezično edukativnog centra Didasko: www.didasko.com.hr.

(Benjamin Bauer)