U župi Presvetog Trojstva u Nedelišću svečano proslavljeno proštenje Presvetog Trojstva

U nedjelju 04. lipnja na svetkovinu „PRESVETOG TROJSTVA“ u Nedelišću je svečano proslavljeno proštenje “PRESVETOG TROJSTVA“, koje je titular župe Nedelišće.

Samom proštenju je prethodila trodnevnica, koja je jučer završila svetom misom kod kapelice „PRESVETOG TROJSTVA“ na Trgu Republike u Nedelišću!

Svečanu koncelebriranu svetu misu na sam dan je predslavio mons. JOSIP MRZLJAK, biskup u miru, sa ostalim svećenicima.

Uvijek kada se križamo izgovaramo imena Presvetog Trojstva: OTAC, SIN I DUH SVETI. Kršćani vjeruju da je Bog Stvoritelj, da je dobrostiv, da nas čini svojom djecom po svome Sinu Isusu Kristu.

Tako Isus govori: „Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.“ Upravo je to srž kršćanske vjere: pravi Bog je Bog s nama – Emanuel, Bog kojemu je stalo, Bog Otac.

Duh Sveti je treća božanska osoba, koja zajedno s Ocem i Sinom čini Presveto Trojstvo. Duh Sveti je životvorac i obnovitelj, tješitelj, preporoditelj i posvetitelj.

Sve nas to potiče da budemo jedinstveni, kao što je Bog u sebi jedinstven.

Sveti Pavao nam u današnjem drugom čitanju govori: braćo, radujte se, usavršujte se, tješite se, složni budite, mir njegujte i Bog ljubavi i mira bit će s vama.

U svemu nam je potrebna snaga vjere – naglasio je biskup Mrzljak.

Pjevanje na misi su animirali župni mješoviti zbor pod vodstvom kantora Vladimira Mihaljevića i župni dječji zbor pod vodstvom Ive Novak.

Uz mnoštvo vjernika na misi je bio i načelnik općine Nikola Novak.

Na kraju svete mise župnik je svima zahvalio i poželio ugodnu i blagoslovljenu nedjelju.

Ivan Herceg