U Varaždinu koncert CRNE KRONIKE i promocija novog singla u „Staroj Vagi“

Nakon prvog albuma „Drž’te glavu iznad vode“, varaždinska rock grupa CRNA KRONIKA za vrijeme pandemije, nastavila je marljivo raditi na novim materijalima i prošle godine završila sa snimanjem albuma.

Album je snimljen, miksan i masteriran u Varaždinu, sa sjajnom ekipom iz „E-MINOR Studio“. Producent je Tomislav Novosel Tompa, dok je master produkciju radio Velimir Dimkovski.

Istovremeno je rađen i novi spot, pod redateljskom palicom Marka Kovačića iz Čakovca, za prvi singl „Ona voli plastično“, kojeg će band, uz cjelovečernji koncert predstaviti u subotu, 28. svibnja u klubu „Stara Vaga“ u Varaždinu.

Stoga, CRNA KRONIKA u sastavu, Ignac Klarić (vokal), Robert Kontrec (bas), Nenad Resnik (gitara), Srečko Kekez (gitara) i Damir Kovačić (bubnjevi), poziva sve ljubitelje čvrste i žestoke rock svirke, da svrate druge subote do „Stare Vage“ na žestoku svirku i promociju novog singla!

I ovaj album, kao i „Drž’te glavu iznad vode“, realiziran je u suradnji sa diskografskom kućom „Dallas Records“ iz Zagreba.

O singlu „Ona voli plastično“:

“Kad se sustav vrijednosti izokrene, čovjek gubi kompas. Život postaje ringišpil koji ga nemilosrdno baca i lomi. Izgubljen i razočaran, gubi se u vrtlogu narodnjačke glazbe, agresivne propagande i masovne potrošnje. Živi ali ne zna tko je. Mrzi ne znati tko je. Nepodnošljiv strah od neimanja identiteta tjera ga da traži oslonac. Neko novo uporište. Mijenja sebe za privid sigurnosti i priznanja. Ne želi biti “on” nego želi biti “in”. Mijenja “biti” za značiti. Izgledati. Djelovati. Uklopiti se. Doimati se. Imati status. Makar plastičan. Plastika je “in”. Mijenja sebe za plastiku. Postaje plastikom. Prihvati plastičnog sebe. Drugog sebe ne poznaje. Drugog sebe nema.”

[email protected]