U povijesnom kazališno-nogometnom tjednu održana izložba fotografija MAKAMUSA

Samo nakon dvadesetak mjeseci javnog djelovanja MAKAMUS je postavio svoju prvu izložbu fotografija. Izvedbama predstave “Betlehem” nametnuli su se kao neobičan koncept malog kazališta našeg grada, radom na “Spasitelju Mure” učvrstili vodstvo i glumački sastav kazališta, a izvedbama predstave “Kaos prije premijere” postali su gradska vrijednost s kojom se ozbiljno računa.

Tu ozbiljnost snažno su podcrtali načinom otvaranja izložbe, još više kvalitetom i obimom izložene građe, a najviše osiguranjem nemalih sredstava za realizaciju kod renomiranih sponzora. Publika i gosti izložbe pozvani su na “probno otvaranje” u prostor multimedijalne dvorane Centra za kulturu Rudar u Murskom Središću.

Nakon izvrsnih kolača, sokova, srdačnih govora najvažnijih gostiju i “malog incidenta s foto lažnjakom”, male glumice, glumci, bakice, dedeki, mame, očevi i uzvanici prešli su cestu i ušli  u interijer pizzerije Vuri, na pravu izložbu. Čestitke i zahvale glumcima izgovorili su Nikola Kontrec, predsjednik Makamusa, Slavko Bregović, predsjednik KUD-a Mura i vrlo važna režijska karika predstave te Miljenko Cmrečak, zamjenik gradonačelnika Grada Mursko Središće.

Izložba je službeno otvorena glumačkim otvaranjem “sa stolca” u izvedbi Dore Tkalec i Kristine Veren. Kazalište je iznenadilo odabirom izuzetnih fotografija Denisa Perčića, Ele Horvat i Tina Tomanića, a još više malim bedževima i popratnim raskošnim fotokatalogom. Male umjetnike pak je iznenadio broj i sastav publike među kojima svakako npr vrsni kuhar i DJ Matthew Hughes iz Australije, profesorica i dizajnerica Ana Detoni, prof. i dirigentica Danijela Sabo te producent CornerstoneArts Hrvatska Vladimir Hoblaj.

Zanimljiv katalog i foto postav na zidovima pizzerije Vuri glasno poručuju kako mala kazališna družina djeluje kao velika, sjajna i složna obitelj. U povijesnom kazališno-nogometnom tjednu u kojemu su sve oči i srca usmjerena prema Moskvi i fantastičnim postignućima naše nogometne reprezentacije, svima je na svemu zahvalio umjetnički voditelj Makamusa Ivan Goričanec riječima: “Sve što se dogodilo oko predstave neponovljiva je posebnost, kao i ono što će se u nedjelju 15.7. dogoditi u Moskvi. Sretno, svima vama i vatrenima!

Tekst: MURALIST

Foto: Tin Tomanić