U petak u Centru za kulturu „Rudar“ u sklopu Adventa u grad rudara stižu Orašar i Pietro Metastasio!

Drugi vikend Adventa u Murskom Središću bit će ispunjen kulturnim sadržajem. U petak će tako u jutarnjim satima biti glazbena pričaonica za djecu, a navečer u 18.00 sati koncert Danijele Petrić i Marijane Cirkveni na stihove Pietra Metastasia – Alla stagion dei fiori. Saznat ćemo i na koji je način slavni Pietro Metastasio povezan s Međimurjem! U dječjoj pričaoinici Orašar uživat će vrtićka i osnovnoškosla djeca, a sve ulaznice za koncert možete pokupiti srijedom od 7.00 do 15.00 sati na blagajni Centra za kulturu „Rudar“ i petkom od 12.00 do 18.00 sati ili ih rezervirati na mail [email protected] . COVID potvrde nisu potrebne.

ORAŠAR, glazbena priča

koncerti za djecu

Udruga Mala opera iz Zagreba gostuje 3. prosinca s izvedbama edukativnih koncerata za djecu. Na programu je glazbena priča  „Orašar“, a mali će se slušatelji upoznati s pričom njemačkog književnika  E. T. A. Hoffmanna uz projekciju originalnih ilustracija iz prvih izdanja ovog djela. Uzbudljivu pripovijest o Orašaru prate najljepše stranice klasične glazbe za djecu iz pera P. I. Čajkovskog. Autori koncepta i izvođači su Zdenko Niessner, pripovjedač i pijanistica Danijela Petrić. Vrijedni članovi Male opere izvest će program čak četiri puta kako bi u njemu uživala sva vrtićka i osnovnoškolska djeca iz Murskog Središća.

KONCERT

Alla stagion dei fiori

Pjesme i arije na stihove Pietra Metastasija

Marijana Cirkveni, sopran

Danijela Petrić, klavir

Petak, 3. prosinca 2021.

Početak u 18.00 sati

Koncert „Alla stagion dei fiori“ nadahnut je nedavno otkrivenom i objavljenom zbirkom pjesama Ariette Ivana pl. Zajca. Pjesme su skladane u stilu belcanta na stihove Pietra Metastasija. Nastale su za vrijeme Zajčevog studija u Milanu i sadrže brojne skladbe za sve glasove. Na koncertu će po prvi put integralno biti izvedene Ariette za sopran, a uz Zajčeve solo pjesme na raspored su uvrštena djela N. Vaccaija, G. Sartija, W. A. Mozarta i V. Bellinija. Program recitala povezuju stihovi Pietra Metastasija, jednog od najpopularnijih i najomiljenijih pjesnika i libretista 18. stoljeća. Brojni skladatelji posegnuli su za Metastasijem stvorivši najljepša djela vokalnog repertoara. Ovaj recital koncert nastojanje je da se predstavi jedan maleni dio tog vrijednog opusa.

(GMS)