U Osnovnoj školi Tomaša Goričanca u Maloj Subotica provedena likovna radionica iz preventivnog projekta “Imam izbor”

Cilj provođenja radionice je kako bi se kroz likovni izričaj djeca potaknula na izražavanje svog stava o policiji, o nasilju, o vandalizmu te o svojoj ulozi u društvu

U ponedjeljak, 25. ožujka ove godine u prijepodnevnim satima u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca u Maloj Subotici za učenike 5.a razreda, u sklopu preventivnog projekta “Imam izbor”, provedena je peta komponenta pod nazivom “Likovna radionica”.

“Imam izbor” projekt je primarne prevencije Ministarstva unutarnjih poslova, a njegova osnovna zadaća je jačanje primarne prevencije vršnjačkog nasilja i vandalizma te nasilja u obitelji i nasilja nad ženama, rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja djece i mladih, zlouporabe droga i ostalih sredstava ovisnosti, smanjivanje rizika od trgovanja i krijumčarenja ljudi te jačanje prometne kulture i dosadašnjim tematskim predavanjima kojima su prisustvovali.

Cilj provođenja radionice je kako bi se kroz likovni izričaj djeca potaknula na izražavanje svog stava o policiji, o nasilju, o vandalizmu te o svojoj ulozi u društvu. Odabrani radovi izloženi su u prizemlju zgrade Policijske uprave međimurske, dok će najbolji biti nagrađeni tijekom održavanja posljednje komponente (svibanj 2024.), tj. posjete učenika međimurskim plavcima.

(PU međimurska, foto: ilustracija)