U Gornjem Kraljevcu održana kulturna manifestacija „Božić u srcu“

Manifestaciji „Božić u srcu“ koja je održana 23. prosinca u Društvenom domu u Gornjem Kraljevcu prisustvovali su načelnik Općine Vratišinec Zdravko Mlinarić te njegova zamjenica Milena Granatir, predsjednik Općinskog vijeća Mihael Grbavec, ravnatelj Osnovne škole dr. Vinka Žganca Vratišinec Željko Maček, te župnik Pavao Mesarić.

Uz recitaciju „Dvanaest mjeseci priželjkuje Božić“ u program su nas uveli  najmlađi članovi KUU “Društvo žena Gornji Kraljevec“, a u istom tonu su svojim programom „Isusu za rođendan“ nastavili učenici Područne škole Gornji Kraljevec.

Slobodno možemo reći da je ovaj dan posvećen najmlađima, djeci Gornjeg Kraljevca, jer nakon božićnih pjesama stigao je za njih najsretniji trenutak, dolazak Djeda Božićnjaka.

U uprizorenju Živih jaslica uz članice Udruge sudjelovali su i mladi mještani Gornjeg Kraljevca koji su u kostimirano-scenskom prikazu uz drvenu štalicu sa životinjama pokazali kako je to izgledalo kada se prije više od dva tisućljeća rodilo maleno djetešce Isus na radost Marije i Josipa, anđela, pastira, svetih triju kraljeva i svega svijeta.

Kako bi božićni ugođaj bio potpun pobrinule su se članice pjevačke sekcije KUU „Društvo žena Gornji Kraljevec“ i vokalna skupina Udruge Žena Štefanec koje su  svojom pjesmom otjerale hladnoću u ove zimske dane.

Kao završnicu predivnog popodneva članice KUU „Društvo žena Gornji Kraljevec“ za sve posjetioce priredile stol ispunjen kuhanim vinom, čajem i kolačima.

(Jagoda Domjanić, foto: JD)