U četvrtak, 13. 4. 2023. predstavljanje Spomenice Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu

U četvrtak, 13. travnja 2023. godine, u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu (Prvomajska 4) održat će se predstavljanje Spomenice Ogranka koja je nastala povodom manifestacije obilježavanja Dana Matice hrvatske u Čakovcu (23. – 26. siječnja 2023.).

Spomenica je podijeljena u tri tematske cjeline: prva prikazuje povijesno djelovanje Ogranka koji je upotpunjen biografijom o životu i djelu Zvonimira Bartolića, najdugovječnijeg predsjednika, tema druge cjelina bogata je nakladnička djelatnost Ogranka koja obuhvaća više od sto sedamdeset publikacija, dok treća cjelina prikazuje spomen-ploče i spomen-obilježja koja se prostiru diljem Međimurja u čast istaknutim pojedincima iz područja kulture, književnosti, umjetnosti i znanosti.

Ovom će prigodom u istome prostoru biti otvorena izložba „Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu – nositelj kulturnog identiteta Međimurja“ koja prikazuje rad čakovečkoga Matičina ogranka u svakome njegovu segmentu. Svi nazočni dobit će na dar primjerak Spomenice.

Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu