U Centru za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću održan koncert Umjetničke škole Miroslav Magdalenić

Prošle su dvije godine otkako Umjetnička škola Miroslav Magdalenić djeluje unutar obnovljenog Centra za kulturu „Rudar“. Već su prvog adventa održali predivan koncert, a pokazalo se da je to ujedno bio i posljednji prije pandemije koronavirusa.

Nakon dvije godine, u utorak, 14. prosinca učenici Umjetničke škole Miroslav Magdalenić ponovo su održali koncert, koji će nadamo se postati i tradicionalni. Mladi su glazbenici pokazali svu raskoš svog talenta, a ravnateljica Senka Bašek Šamec pozdravila je sve prisutne i naglasila kako je ovo i godina velikih obljetnica, 75. obljetnica glazbene škole i početka glazbenog obrazovanja u Čakovcu, 25. obljetnica djelovan ja pod imenom Umjetničke škole i 115 obljetnica rođenja Miroslava Magdalenića.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak, koji je istaknuo važnost djelovanja umjetničke škole u Murskom Središću, kao mjesta na kojem mladi glazbenici s područja grada mogu brusiti svoj talent.

Publika je uživala u koncertu. Na spomendan sv. Stjepana, 26. prosinca, održat će se još jedan koncert na kojem će mladi glazbenici s područja Murskog Središća pokazati na čemu su radili sve ove godine.

(GMS, Foto: Vjeran Žganec Rogulja. )