Treću nedjelju došašća u CZK „Rudar“ dvije kazališne predstave – ulaz besplatan i bez COVID potvrda

Danas, 12. prosinca, u sklopu Adventa u gradu rudara organizirane su dvije kazališne predstave. Prva, „Lovci na snove“ je predviđena za djecu na raspredu je u 10.00 sati, a druga je komedija prikladna za ovo vrijeme – Kraljevstvo moje (za početnike), sa satiričnim osvrtom na božanske osobe.

Ulaz je besplatan i nije potrebno donositi COVID potvrdu. Ulaznica je dovoljno i trebate ih samo podići na blagajni CZK Rudar.

Nedjelja, 12. prosinca u 10.00

LOFT – Lovci na snove

Junaci predstave, lovci na snove, rade u tvrtki specijaliziranoj za djecu-spavače. Noću šeću po snovima u nastojanju da ih sakupe, obrade i pohrane te se pobrinu da se spavanje odvija bez ometanja. Oni mirno brinu o zdravom snu male spavačice Franke sve dok jedne noći Franki u san ne uđe jedan problem, a naši junaci moraju riješiti stvar.

Kroz magičnu inovativnu koreografiju pokreta, predmeta i zvuka Lovci na snove predstavljaju vožnju karuselom po dječjem snivanju koja svoju publiku uči zapamtiti, analizirati i prihvatiti snove ma kakvi oni bili, jer se iza snovitih slika kriju upravo vlastite misli, želje i strahovi. Lovci na snove odgovorno tvrde da prihvatiti i zavoljeti svoje snove znači prihvatiti i zavoljeti samoga sebe – onakav kakav jesi!

Za sve dobro i loše, za sve lijepo i manje lijepo oni su nam tu! Lovci na snove, čuvari mašte i živih snivajućih slika svakog malog djeteta u dobi od 5 do 95 godina. Lovci skupljaju, čiste, štite i zajedno s nama istražuju sva četiri kuta okrugle površine Sna!

Nedjelja, 12. prosinca u 18. 00

LUDENS TEATAR – KRALJEVSTVO MOJE (ZA POČETNIKE)

Komedija Kraljevstvo Moje (za početnike) nastala je po tekstu Davida Javerbauma Čin Božji (orig: An Act of God) koji je praizveden na Broadwayu 2015. godine. Predstava je originalno postavljena kao niz monologa uz kratke dijaloške prijelaze, postavljajući Boga u središte kao potpuno senzibilno i nesavršeno biće, ponekad pomalo podsjećajući na formu stand up-a. S obzirom da takva forma počiva na aktualnosti humornih točki i adaptiranju lokaliteta izvedbe, autorski tim odabrao je kao polazište ovaj tekst jer pruža takvu mogućnost modifikacije i prilagodbe.

(GMS)