Tea Mesarić: Svoje slobodne misli bilježim na platnu vođena osjećajima i neopterećena

Mlada slikarica Tea Mesarić iz Nedelišća postavila je svoju prvu prodajnu izložbu pod nazivom „lets get lost“. O tome kako se počela baviti slikarstvom i što to predstavlja za nju rekla je sljedeće:

„U nazivu izložbe krije se beskonačnost svemira i poteza kistom u kojima se izgubimo. Naš um slobodno luta stvarajući vlastitu stvarnost, otpušta teret života određenog ljudskim pravilima i shvaća da su mogućnosti beskonačne, kao univerzum pun čuda, preuzima kontrolu i vodi ruku na nepoznat put.

Svoje sam slobodne misli zabilježila na platnu i papiru, bez jasnog cilja, vođena osjećajima i neopterećena. Ulazak u svijet slikarstva bio je neplaniran splet okolnosti u kojima sam pronašla dio sebe za koji nisam znala da postoji. Svakim sam se danom sve više upuštala u eksperimentiranje kistovima i bojom, te u tome pronašla mir. Kao slikar bez diplome, znala sam da će eksplozija mojih emocija krasiti samo moja četiri zida, možda i pokoji zid prijatelja. I opet neplaniraniranim spletom okolnosti, desilo se nešto o čemu sam mogla samo sanjati. Ova izložba.

Zahvaljujem se ovim putem Casa Latini Čakovec i Borisu Bistroviću koji mi je pružio priliku da svoje radove stavim na njegove zidove.“

Izložba je otvorena od 24.02. – 12.03.2018.

(rt, foto Tin Tomanić)