Svijet kakvog znamo se mijenja! Međunarodni književni časopis ZiN Daily predstavlja novosti i poziva autore da pošalju svoje radove!

Međunarodni književni časopis ZiN Daily ima novi vizualni identitet, rubrike, uredništvo i Twitter stranicu (https://twitter.com/ZinDaily) na kojoj možete pratiti obavijesti o objavama i ostale zanimljive i relevantne informacije. ZiN Daily također poziva autore da pošalju svoje radove. Prihvaćamo prozu, poeziju, eseje, recenzije, odlomke, prijevode, vizualne umjetnosti i fotografiju. Radovi se šalju na e-mail adresu: [email protected]. Sve smjernice i informacije o načinu prijave možete pronaći na stranicama časopisa: https://www.zvonainari.hr/zin-daily.

Riječ urednice: Svijet kakvog znamo se mijenja. Svjedoci smo raznih kulturalnih promjena, društvenih previranja ali i sve većeg podizanja glasova onih koji su potlačeni i marginalizirani. U isto vrijeme raste osviještenosti o krhkosti ljudskog postojanja dok poznata svakodnevnica ustupa mjesto neizvjesnoj budućnosti i strahovima od nepoznatog.

Sve se to posljedično odražava i na književnost i ostale vidove umjetnosti koji oduvijek služe kao egzistencijalni katalizatori i testamenti promjenjivih vremena i antagonizirajućih unutrašnjih bitaka pojedinca. ZiN Daily teži istinitosti, autentičnosti i razumijevanju te potiče i naglašava ulogu koju književnost i ostale umjetnosti zauzimaju u društvu, svijetu i životima pojedinaca. U skladu s duhom vremena, časopis okreće novu stranicu te poziva čitatelje i autore da svjedoče i doprinose napretku – riječ po riječ.

 

Ana Savković

Glavna urednica

Književni časopis ZiN Daily