Sve je spremno za Forestland 2018.

U hotelu Castellum na samom vrhu u Sky bar-u održano je javno predstavljanje 6. „Forestlanda“ koji će se održati od petka 13. do nedjelje 15. srpnja u Brezju.  Više od 60 DJ-eva od lokalnih do svjetskih zvijezda, producenata, artista na 2 pozornice u 48 sati festivala, postati će još jednom centar elektroničke glazbe.

Priča koja je započela 2013. godine, mlada i ambiciozna ekipa šestorice prijatelja iz Međimurja Kreše BiškupaSaše Mikaca,   Nikole HorvataBorisa NovakaMatije Žugeca iIvana Barleka iz godine u godinu privlači veliki broj zaljubljenika u elektroničku glazbu. Tijekom trajanja „Forestlanda“ pune se i turistički kapaciteti Toplica Sveti Martin pa samu ideju podržava i Branimir Blajić, generalni direktor LifeClass Termi Sveti Martin na Muri.

Načelnik Anđelko Nagrajsalović rekao je kako gledajući u retrospektivu, lokalno stanovništvo u samom početku bilo je skeptično, ali  danas Forestland svi podržavaju.

Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je kada se spoje entuzijazam, mladenačka energija, sjajna ideja i vizija, što  je napravila ekipa koja je osmislila „Forestland“ krajnji rezultat mora biti odličan što dokazuju noviteti iz godine u godinu. „Drago mi je da je svake godine sve više posjetitelja, a ujedno sam ponosan što  „Forestland“  postaje turistički brend cijelog Međimurja“.  Međimurska županija podupire mlade te je ovom prigodom, po prvi puta potpisan ugovor u vrijednosti od 50 tisuća kuna koji će pomoći u samoj realizaciji ovogodišnjeg Forestlanda.

Kako Međimurska županija snažno podržava ovaj projekt, to je, svojom nazočnošću, potvrdio i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak ponudivši svu potrebnu organizacijsku pomoć.

Očekivanja od ovogodišnjeg Forestlanda, predstavio je Krešo Biškup„Očekujemo tisuće posjetitelja iz Hrvatske i okolnih zemalja što predstavlja izuzetan turistički potencijal jer smo iz jednodnevne atrakcije, „Forestland“ pretvorili u turistički projekt. Naš cilj je da festival izgradimo u tjedan dana, a nakon završetka izgleda kao da se ništa nije dogodilo.

Zanimljivost je i u tome, što je cijeli festival „eko friendly“, jer cijela infrastruktura i građevinski koncept na livadi nastane u tjedan dana, a tako i nestane nakon završetka.  Neki od ovogodišnjih artista su Petar DundovGaloski, Flash FingerMark SixmaZonderlingSteve Allen te mnogi drugi a organizatori najavljuju i niz popratnih sadržaja i iznenađenja.

UO za poslove župana

Morana Kiš